De Thaise export blijft groeien

~DE HANDEN DICHT MOGEN KNIJPEN~
(Van geluk mogen spreken)

BANGKOK:- Het ministerie van Handel verwacht dit jaar een exportgroei van meer dan 4 procent, nadat de Thaise export in maart met 8,47 procent is gestegen.  

De export bereikte twee opeenvolgende maanden meer dan $ 20 miljard, met een cijfer van $ 24,2 miljard in maart, zo maakte het TPSO (Bureau voor handelsbeleid en strategie) bekend.

In het eerste kwartaal groeide de export met 2,27 procent tot $ 64,2 miljard, terwijl de import met 9,37 procent steeg tot $ 63,6 miljard.  Dat resulteerde in een handelsoverschot van $ 516 miljoen.  

De Bank of Thailand voorspelt dit jaar een Thaise exportgroei van 10 procent, terwijl de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling 5,8 procent voorspelt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!