Vandaag is Nong Khai in Noordoost-Thailand helemaal voorbereid op de toestroom van toeristen tijdens het ‘Naga fireball’ festival

NONG KHAI:- Gisteren nodigde regeringswoordvoerder, Khun Chai Watcharong het grote publiek uit om getuige te zijn van deze indrukwekkende gebeurtenis op zondagavond 29 oktober. Nong Khai is bij deze gelegenheid volledig voorbereid op de toestroom van toeristen.

De Naga Fireballs, een uniek cultureel en spiritueel fenomeen afkomstig uit de Isaan-regio, zal vandaag opnieuw spectaculair verschijnen. Het evenement vindt altijd plaats aan het einde van de boeddhistische vastentijd aan de Mekong rivier in de provincie Nong Khai.

Er worden zowel binnenlandse als internationale toeristen verwacht, waarbij maar liefst 200.000 bezoekers hun plekje zullen zoeken aan de oever van de Mekong rivier

Dit terugkerende evenement levert aanzienlijke inkomsten op voor de stad Nong Khai en trekt elk jaar een groot aantal toeristen. Volgens de statistieken van vorig jaar werden er 260 vuurballen waargenomen, vooral in de districten Phon Phisai met 20 vuurballen en in Rattanawapi met 240 vuurballen. 

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!