Politie Pattaya voerde in Central Pattaya Mall een heuse antiterreur exercise op

PATTAYA:- Het doel van de oefening was om tragische incidenten in de toekomst te voorkomen. Bovendien zou het het vertrouwen vergroten in het handhaven van de openbare veiligheid en het publiek kennis verschaffen om voorbereid te zijn op een schietincident als dit zich ooit in Pattaya zou voordoen.

Tijdens de oefening werd een schokkende schietpartij opgevoerd waarbij de politie van Pattaya, relevante instanties en medewerkers van het Central Pattaya Shopping Mall betrokken waren.

De hoofdcommissaris van politie Pattaya, Kolonel Patikorn verklaarde dat de oefening verliep in overeenstemming met het beleid van generaal Torsak Sukvimol, de commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie, benadrukte het belang van een grondige voorbereiding op onverwachte incidenten.

Bovendien zou de oefening het vertrouwen vergroten bij Thaise burgers en buitenlandse toeristen en het aantal slachtoffers onder officieren verminderen.

“De oefening zal regelmatig worden gehouden en zal verder plaatsvinden in lokale gemeenschappen en scholen”, aldus Kolonel Patikorn.

Er hebben in heel Thailand meerdere oefeningen plaatsgevonden na een recente schietpartij in Siam Paragon in Bangkok, op initiatief van een 14-jarige jongen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!