Alles verzengende brand verwoest 300 winkeltjes in Noordoost-Thailand 

SURIN:- Aan het begin van dit weekend woedde er brand op de grensmarkt Chong Chom in het Kap Choeng-district van de provincie Surin, waarbij meer dan 300 winkels werden verwoest. Er zijn geen dodelijke slachtoffers gemeld.

Meer dan tien brandweerwagens, brandweerlieden en reddingsteams uit het grensdistrict en de omliggende gebieden werden ingezet om de brand te bestrijden die vrijdag laat op de markt in Tambon Dan uitbrak.

Door de uitslaande brand moesten bewoners in paniek vluchten. De verkopers probeerden hun goederen en bezittingen uit hun winkels te halen en te vluchten.

De vlammen verspreidden zich snel omdat er veel brandbare materialen zoals kleding, bedden, meubels, tassen, schoenen en handwerk op de markt lagen, waar meer dan 500 winkels zijn gevestigd.

Uit een eerste inventarisatie bleek dat ongeveer 320 winkels vernield waren. De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht. Het kostte brandweerlieden enkele uren om de brand op de grensoverschrijdende markt in Surin te blussen.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!