Vandaag gaat het uitgaansleven in Thailand, na lange tijd gesloten te zijn weer draaien

PATTAYA:- Vanaf vandaag 1 juni gaan de uitgaansgelegenheden zoals pubs, bars en nachtclubs in 31 provincies, waaronder o.a. Pattaya, Bangkok en Chiang Mai, weer open en verlengen ze hun openingstijden en mag er een borrel geschonken worden tot middernacht.

De recente versoepeling van de volksgezondheidsmaatregelen wordt vandaag van kracht nu de Covid-19-situatie gestaag is verbeterd.

Gisteren heeft de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) als reactie op de heropening richtlijnen uitgevaardigd voor uitgaansgelegenheden in de hoofdstad.  De richtlijnen werden ondertekend door Stadsmanager Khachit Chatchawanit tijdens een bijeenkomst op het stadhuis.

In de richtlijnen staat dat alleen horecabedrijven die het Thai Stop Covid 2 Plus-certificaat hebben gekregen van het ministerie van Volksgezondheid en zijn goedgekeurd door lokale districtskantoren, hun activiteiten mogen hervatten onder Covid-veiligheid.

De horeca exploitanten moeten ervoor zorgen dat al het personeel een boostershot van Covid-19 heeft gekregen en dat ze te allen tijde een mondkapje dragen in de zaak maar óók bij het bedienen van klanten.  Alle werknemers moeten regelmatig antigeentesten en zelfbeoordeling ondergaan via de app “Thai Save Thai” van de gezondheidsafdeling.

Bovendien moeten de exploitanten van cafés de klanten controleren op hun gezondheidsveiligheid.  Klanten moeten een boostervaccinatie hebben gekregen en zich strikt houden aan universele preventieve maatregelen. 

Afgezien van uitgaansgelegenheden, mogen ook andere bedrijven zoals kapperszaken, schoonheidssalons, nagelstudio’s, massagesalons, tattooshops, sportscholen, theaters, volksshows en sauna’s opereren onder de epidemiebestrijdingsmaatregelen, zei het.

In Chiang Mai benadrukte vice-gouverneur Vorawit Chaisawat dat alleen uitgaansgelegenheden die voldoen aan provinciale criteria en zijn goedgekeurd door het provinciale Comité voor overdraagbare ziekten, mogen heropenen.

De bedrijven moeten aan een aantal voorwaarden voldoen: eigenaren, muzikanten en iedereen die er werkt, moet een boostershot hebben gekregen en wekelijks een zelftest ondergaan.

In Phuket zei de provinciale gezondheidschef Koosak Kookiatkul dat de provincie klaar was om uitgaansgelegenheden op het eiland te heropenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: Bangkok 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!