Vandaag gaat het Takua Pa tsunami-museum in Zuid Thailand open

PHAN NGA:- Het Ban Nam Khem Tsunami Museum in het Takua Pa-district van Phang-nga, dat is gebouwd om de aardbeving en tsunami in de Indische Oceaan op 26 december 2014 te herdenken, zal vandaag, vrijdag 4 februari worden geopend, zo vertelde minister van Cultuur.

Khun Itthiphol Khunpluem, (inderdaad broer van) zijnde de minister van Cultuur zei dat de museum ook bedoeld is om bewijsmateriaal met betrekking tot het incident te verzamelen, zowel Thais als buitenlandse bezoekers te trekken en de locatie te promoten als een cultureel centrum, dat zou helpen de basiseconomie te stimuleren, banen te creëren en inkomsten te genereren voor bewoners.

De minister vertelde dat premier-generaal Prayut Chan-o-cha de openingsceremonie zal voorzitten, met een live-uitzending op het NBT 2 HD-kanaal en de Facebook-pagina van het Ministerie van Cultuur.

Hij legde uit dat het museum is gebouwd op een stuk grond van 5 rai, waarvan het ontwerp is beïnvloed door oceaangolven.

Itthiphol zei dat het museum beschikt over een tsunami-waarschuwingstoren die bezoekers 360-graden uitzicht biedt, twee vissersboten die zijn aangespoeld door de tsunami, een informatiecentrum, souvenirwinkels, een multimediaruimte en een tentoonstellingsruimte.

Voor meer informatie bel even met 076410245 of hotline 1765 van het Ministerie van Cultuur.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!