Nu de scholen in Thailand weer geopend worden, willen de ouders van de leerlingen de garantie dat het covid-veilig voor hun kroost is.

BANGKOK:- Er zijn noodplannen opgesteld om het vertrouwen van ouders omtrent de veiligheid van leerlingen te in te winnen naarmate meer scholen gaan heropenen, aldus de ministeries van Onderwijs, Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid.

Deze opmerkingen kwamen tijdens op tafel bij het seminar getiteld “Drie ministeries hebben vertrouwen in lessen ter plaatse en zijn altijd klaar om noodplannen te gebruiken” op het ministerie van Onderwijs.

De Minister van Onderwijs, khun Treenuch Thienthong zei dat verwante instanties veel moeite doen om ervoor te zorgen dat studenten veilig kunnen studeren op scholen tijdens de Covid19 crisis door onder meer zowel leraren als studenten te vaccineren.

Ze legde uit dat 99 procent van de leraren in het hele land de eerste vaccinatie heeft gekregen en meer dan 80 procent de  tweede vaccinatie. Ondertussen is meer dan 80 procent van de studenten van 12-17 jaar volledig gevaccineerd.

 “We willen ouders vragen om vertrouwen te hebben in de veiligheid van studenten, aangezien scholen die mogen heropenen strikt de maatregelen van het ministerie van Volksgezondheid moeten ondergaan om de verspreiding van Covid19 in te dammen”, zo zei ze.

De secretaris van het ministerie van Onderwijs, khun Suphat Champatong, zei dat 79 procent van de scholen in 40 provincies heropend is.  Hij verwacht dat ook in de andere 37 provincies de scholen weer open gaan.

Khu. Suphat zei verder dat 2,57 miljoen kinderen van 5-11 jaar in 61 provincies klaar zijn om hun Covid19 vaccinatie te krijgen, goed voor 61 procent van de 5.381.431 kinderen in het hele land.

“Ik geloof dat meer ouders hun kinderen zullen toestaan ​​om inentingen te krijgen”, voegde hij eraan toe.

De secretaris-generaal van de Basic Education Commission, khun Amporn Pinasa, zei dat er de afgelopen twee jaar vijf soorten lessen zijn georganiseerd: on-site, on-air, online, on-demand en on-hand.

Hij legde uit dat er veiligheidsrichtlijnen zijn voor lessen ter plaatse, die in twee groepen zijn verdeeld: scholen die sinds 1 november vorig jaar niet zijn heropend en scholen die al zijn heropend maar binnenkort zullen worden gesloten.

“Scholen die niet zijn heropend en die aan de criteria hebben voldaan, kunnen een verzoek indienen bij hun onderwijsservicegebied en provinciaal onderwijsbureau.  Ze kunnen de lessen ter plaatse herstarten als ze goedkeuring hebben gekregen, “zei Amporn.

“Scholen die niet aan de criteria voldoen, moeten zich verbeteren totdat ze aan de criteria voldoen, aangezien de veiligheid van studenten de eerste prioriteit is”, voegde hij eraan toe.

Directeur-generaal van het Department of Disease Control, Dr. Opas Karnkawinpong, vroeg ouders om niet in paniek te raken over de heropening van scholen, aangezien “Covid19 snel endemisch zou worden”.

Hij bevestigde bovendien dat het Pfizer-vaccin veilig is voor kinderen en dat medisch personeel een vaccinatiecampagne zal uitvoeren op basis van de efficiëntie en veiligheid van het vaccin.

“Van de 10 miljoen [met oranje dop] Pfizer-doses zullen er wekelijks 300.000 in Thailand worden afgeleverd”, zei hij.  “Het ministerie van Volksgezondheid zal vaccins toewijzen aan onderwijsinstellingen om Pratom 1-6-studenten te vaccineren, te beginnen met Pratom 6”, zo voegde Opas eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!