Thaise man raakt zwaargewond bij aanval van één Bengaalse tijger in Kanchanaburi

KANCHANABURI:- Een Thaise man is bij een aanval in een Kanchanaburi-bos nabij de grens met Myanmar zwaar gewond geraakt door aan aanval van Bengaalse tijger. De 48-jarige man liep van een nabijgelegen dorp naar het bos om voor zijn buffel te zorgen toen twee Bengaalse tijgers trek in een hapje mensenvlees kregen.

Volgens het krantenartikel van Khaosod rende de man weg, maar kwam een derde tijger tegen, die direct de tanden in hem zette. Hij verstopte zich achter een aantal bamboebomen, en schreeuwde om de tijger weg te jagen en gooide bamboestokken naar de tijger.  Na ongeveer 30 minuten was de eetlust bij de tijger vervlogen en liep weg, de man nam zijn kans waar en rende naar het dorp om hulp.

Daar ontdekte de bevolking dat de man zwaargewond was geraakt met meer dan 20 wonden, veroorzaakt door de tanden en klauwen van de tijger.  De man wordt geconfronteerd met een ziekenhuisrekening van meer dan 24.000 baht.  Het Departement nationale parken heeft aangeboden 10.000 baht aan medische kosten te dekken om hem te ondersteunen. 

De tante van de man, die ook in het gebied woont, vertelde de Thaise media dat er geen tijgers in de buurt van het dorp rondzwerven en ze vermoedt dat sommige wilde katten uit de Myanmarese kant van het bos vluchten vanwege de recente botsingen tussen het Birmese staatsleger en de ethische  troepen.  Ze voegde er ook aan toe dat haar familielid die net over de grens in Myanmar woont, haar verteld had dat er ongeveer twee tot drie maanden geleden vijf Bengaalse tijgers waren ontsnapt. Die zou er wel eens één van de vijf kunnen zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!