Vandaag en morgen zullen er twee pro-democratische evenementen in Bangkok worden gehouden

~EEN ROEPENDE IN DE WOESTIJN ZIJN~
(Niemand zal daadwerkelijk luisteren)

BANGKOK:- De politieke beweging van Thailand is weer aan het opwarmen nadat het Strafhof de borgtocht had geweigerd tegen vier pro-democratische activisten vanwege de beschuldigingen van majesteitsschennis in Thailand.  

Dit heeft geresulteerd in een geënsceneerde openbare spreker met de titel “Debat over afkeuring buiten het parlement” vandaag 19 februari, en een nieuwe demonstratie en morgen, zaterdag 20 februari door verschillende groepen pro-democratische activisten.

 Het “debat over afkeuring buiten het parlement” zal vandaag om 17:00 uur door de pro-democratische creatieve activisten “Mob Fest” voor het Thaise parlement in het Dusit-district van de hoofdstad worden gehouden, waar het censuurdebat op dit punt drie opeenvolgende dagen zal zijn georganiseerd.  

Het evenement zal elke pro-democratie-verzamelaars in staat stellen om premier Prayut Chan-O’cha of andere kabinetsministers of het volledige kabinet in het publiek te bekritiseren.

Het protest van morgen door het United Front of Thammasat and Demonstration (UFTD) is gepland, dit naar aanleiding van wat zij zeggen is de nalatigheid van de regering met betrekking tot hun eis om vier vastgehouden prominente activisten vrij te laten, namelijk Parit “Penguin” Chiwarak, Anon Nampa, Somyot Pruksakasemsuk en Patiwat Saraiyae.

Er wordt beweerd dat het één van de grootste demonstraties voor democratie is sinds de militaire junta in 2014 werd georganiseerd door generaal Prayut en de Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO).

Hoewel de UFTD de exacte plaats en tijd van de demonstratie nog niet heeft aangekondigd, heeft de politie van Bangkok vandaag ongeveer 10.000 oproerpolitie opdracht gegeven om de situatie in de gaten te houden en de vrede en orde te handhaven.  

De politie heeft ook gewaarschuwd dat bijeenkomsten en bijeenkomsten in strijd zijn met het huidige nooddecreet om het Covid-19 Coronavirus te beheersen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!