Het strand op een eilandje midden in de Mekong rivier is heropend voor bezoekers

~ZO KOMT JAN SPLINTER DOOR DE WINTER~
(Zo moeten de arme mensen de winter zien te overleven)

NAKHON PHANOM:- Een populair zandstrand op een eiland in de Mekong rivier in het Thais-Laotiaanse grensgebied in de noordoostelijke provincie Nakhon Phanom is voor bezoekers heropend, dit tot grote vreugde van de bewoners en de lokale economie na een breuk in de nasleep van de Covid-19-golf vorig jaar tijdelijk gesloten. 

De mensen uit alle Thaise provincies, met uitzondering van Samut Sakhon en Pathum Thani, mogen nu deze pittoreske rivier provincie in de Isaan weer bezoeken zonder door een Covid-19 quarantaine te hoeven ondergaan, wat met name de lokale economie ten goede komt.  

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ondanks de openstelling van de provincie voor binnenlands toerisme, worden strenge Covid-19-controles uitgevoerd.  

In de provincie zijn verschillende wegcontroleposten opgezet, bemand door gezondheidsfunctionarissen en vrijwilligers om de gezondheid van reizigers te controleren.  Er worden ook strenge controles uitgevoerd op bestemmingen en toeristische attracties, zoals op het strand van Had Hae.  Het strand is alleen te bezoeken in het droge seizoen van oktober tot mei, wanneer het wordt blootgesteld aan het zinkende rivierniveau.  

Zo vertelden sommige standhouders woensdag tegen de pers dat ze meer dan 10.000 baht per dag verdient hadden door eten en drinken te verkopen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Richard Barrow
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Twitteraccount Richard Barrow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!