Vanaf vandaag zijn er in Thailand drie snelwegen vrij van toll nu het lange weekend begint

BANGKOK:- Drie snelwegen zullen vrijdag afzien van tolgelden om het zware verkeer dat tijdens het lange vakantieweekend wordt verwacht, te vergemakkelijken.

Vanaf afgelopen middernacht konden de  voertuigen gratis langs alle tolhuisjes van de snelwegen Chalerm Maha Nakhon, Sirat en Udon Ratthaya rijden, aldus de Expressway Authority of Thailand (Exat).

De autoriteit verwacht dat vandaag meer mensen zullen reizen, aangezien het een vierdaags lang weekend vormt, dat begint met Koninklijke Ploegceremonie.

Het extra lange weekend duurt tot maandag, wat een compensatievakantie is voor Visakha Bucha Day op zondag (15 mei).

De nationale feestdag op vrijdag markeert de koninklijke ploegceremonie, een oude traditie die elk jaar in Thailand wordt gevierd om het begin van het rijstseizoen te markeren. 

De ceremonie wordt gehouden op het Sanam Luang plein in de wijk Phra Nakhon in Bangkok, waar ossen de grond ploegen voordat ze de keuze krijgen uit verschillende soorten voedsel.  Brahmaanse priesters en hofastrologen interpreteren vervolgens wat de ossen eten om te voorspellen of de komende oogst van het land overvloedig zal zijn of niet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!