Het CCSA in Thailand, verduidelijkt nogmaals dat de Thailand Pass nog steeds een vereiste voor bezoekers is

BANGKOK:- Khun Apisamai Srirangsan, de assistent-woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, liet nogmaals in de media zich nog steeds via het Thailand Pass-systeem registeren, de verhaal van dit niet meer hoeft is uit de lucht gegrepen.

Wel is het zo dat vanaf j.l. 1 volledig gevaccineerde reizigers die het Koninkrijk binnenkomen vrijgesteld zijn van RT-PCR-testen, terwijl niet-gevaccineerde of niet volledig gevaccineerde reizigers nog steeds in hotel quarantaine moeten.

Khun Apisamai zei dat Thailand Pass nog steeds een vereiste was ondanks de versoepeling van de toegangsregels.

“Reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten nog steeds binnen 48 uur goedkeuring krijgen terwijl het onderzoek aan de gang is voor details over hun quarantaine en hotelreservering”, zei ze.

Bij het registreren met Thailand Pass moeten gevaccineerde reizigers hun paspoort, vaccininformatie en verzekeringsbewijs voor US $ 10.000 bijvoegen.  Degenen die niet of niet volledig zijn gevaccineerd, moeten deze documenten ook overleggen, samen met een negatief RT-PCR-testresultaat dat binnen 72 uur voor hun vlucht naar Thailand is afgegeven als ze niet in quarantaine willen gaan.

De woordvoerder verklaarde dat eventuele verdere wijzigingen in de toegangsregels door de CCSA zullen worden besproken tijdens haar volgende bestuursvergadering op 20 mei.

 Ze zei dat sinds 1 mei het vliegverkeer naar Thailand “duidelijk is toegenomen”, met meer dan 15.000 aankomsten per dag.  

De meeste mensen die het land binnenkomen, komen volgens de woordvoerster uit Singapore, India, Maleisië, het VK, Australië, de VS, de Verenigde Arabische Emiraten, Cambodja, Vietnam en Duitsland.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!