Vanaf vandaag werden er zware regens voor 22 provincies in Thailand voorspeld

THAILAND:- Vice-premier Prawit Wongsuwon heeft, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Nationaal Comité voor watervoorraden, alle relevante overheidsinstanties bevolen zich voor te bereiden op grote stortbuien in 22 provincies die vanaf vandaag kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen.

De assistent-woordvoerder van generaal Prawit, khun Patchasak Patirupanont, zei dat de vice-premier het bureau van de nationale watervoorraden, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de koninklijke irrigatie afdeling had bevolen om hulp te bieden aan degenen die mogelijk worden getroffen door de zware regenval veroorzaakt door de sterke zuidwestelijke moessonwinden  die heersen over de Andaman Zee en de Golf van Thailand.

De militaire eenheden in 22 provincies die naar verwachting zullen worden getroffen door stortbuien zijn ook gewaarschuwd, zo verklaarde  generaal-majoor Patchasak op zijn beurt en voegde eraan toe dat er momenteel waarschuwingen voor zwaar weer van kracht zijn in Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nong Khai, Bueng Kan,  Nakhon Nayok, Rayong, Kanchanaburi en sommige delen van Bangkok.

Volgens de aankondiging van de Meteorologische Afdeling gisteren wordt er vandaag zware regenval verwacht in het noorden, het bovenste noordoosten en het oosten, wat een verhoogd risico op plotselinge overstromingen en hoge golven in open water met zich meebrengt.

Voor de kust van Phangnga wordt verwacht dat harde wind golven tot 2-3 meter hoog zal doen oplaaien in de Andamanse Zee.  Met golven van meer dan 3 meter tijdens onweersbuien, hebben alle schepen de opdracht gekregen om voorzichtig te werk te gaan, terwijl kleinere boten het bevel hebben gekregen om aan wal te blijven.

Generaal-majoor Patchasak zei verder dat militaire eenheden in het gebied door generaal Prawit de opdracht hebben gekregen om onmiddellijke hulp te bieden aan mensen in het gebied die mogelijk zijn getroffen door de plotselinge overstromingen en modderstromen.

De afdeling burgerbescherming en rampenpreventie, het DDPM meldde gisteren al plotselinge overstromingen en aardverschuivingen in Mae Hong Son, Loei, Kalasin, Yasothon, Prachin Buri, Chachoengsao, Trat en Pattani.

Er werden 77 huishoudens door het wassende water getroffen, maar gelukkig werden geen gewonden of dodelijke slachtoffers gemeld.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Assawin Pinitwong 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!