De gouden medaillewinnares Khun Panipak teruggekeerd naar haar huis op Phuket

PHUKET:- De olympisch gouden medaillewinnares, Khun Panipak Wongpattanakit, de eerste Thai die goud won op de Spelen van Tokio, keerde gisteren terug naar huis met een warm welkom plus de belofte van bijna 20 miljoen baht voor haar overwinning.

Panipak arriveerde in Phuket vanuit Tokio met een Singapore Airlines-vlucht onder het sandbox-programma van de provincie, samen met haar bondscoach Choi Young-Seok en andere leden van het Thaise Taekwondo-team.

Nadat ze de Covid-19-controleprotocollen had doorlopen, kwam de Taekwondo-ster tevoorschijn om te worden begroet door haar vader, khun Sirichai.  Andere bobo’s  om haar te feliciteren waren o.a. de gouverneur van Phuket, Narong Wunsiew en de president van de Taekwondo Association of Thailand, Pimol Srivikorn.

De 23-jarige, die de eerste gouden medaille van het land opeiste in Taekwondo, boog om haar vader te bedanken en overhandigde hem de medaille.  Ze had ook respect voor de coach, haar team en de voorzitter van de vereniging.

Khun Panipak zei dat ze overweldigd was door de steun die ze had gekregen, eraan toevoegend dat het mooiste dag van haar leven was.  Zij en het team ontvingen ook bloemen en een steunbetuiging van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Sirivannavari Nariratana Rajakanya.

De inwoner van Surat Thani bedankte het publiek in het zuidelijke dialect en zei dat de gouden medaille voor iedereen was. Verder zal khun Panipak minimaal 14 dagen in Phuket moeten doorbrengen voordat ze naar andere provincies mag reizen.

 “Het allereerste wat ik in Phuket wil doen, is genieten van lekker eten – zeevruchten, koekjes, cake, gegrild vlees en nog veel meer”, zei ze.

Haar vader Sirichai vertelde dankbaar te zijn voor de steun van de Thaise mensen en dat hij blij was dat zijn dochter hen geluk had gebracht.  Hij zei dat de overwinning van zijn dochter voor alle Thai was.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: PR Bureau Phuket
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!