De kustplaats Pattaya stelt zijn permanente bewoners 2000 baht aan financiële hulp in het vooruitzicht

PATTAYA:- De kustplaats Pattaya heeft aan elk geregistreerd gezin in de stad het bedrag van 2.000 baht beloofd om wat financiële hulp te bieden als gevolg van de Covid-19-crisis. De belofte werd door de burgemeester, Sonthaya Khunplume, uitgesloten omdat de horeca- en toerismesector, die goed is voor ongeveer 80% van het BBP van Pattaya, blijft lijden als gevolg van de pandemie.  

Met sinds april vorig jaar vrijwel geen enkele buitenlandse toerist heeft deze stad te maken met een catastrofe die zijn weerga niet kent, erger nog, er schijnt nog steeds géén licht aan het einde van de tunnel.

Ik, Olivier B, Bommel, een heer van stand (weet u nóg) meldde gisteren dat zelfs bedrijven die open mogen, zoals restaurants, géén gasten mog ontvangen, wat inhoudt dat ze alleen afhaal- of bezorgdiensten mogen aanbieden.  Met talloze werkloze inwoners en veel informele werknemers die niet zijn geregistreerd in het socialezekerheidsstelsel, hebben mensen geen inkomen meer, wat leidt tot een merkbare toename van dakloosheid en mensen die in de rij staan ​​voor voedselbonnen.

De burgemeester van Pattaya, mr. Sonthaya Khunplume, verklaarde dat de verslechterende situatie, nu Pattaya in het afgelopen weekend geclassificeerd werd als een “donkerrode zone” met een maximale gezondheidscontrole”, betekent dat meer bedrijven gedwongen zullen worden hun deuren te sluiten.

De Thaise bevolking maar ook mijn medelandgenoten zijn op grote schaal getroffen door de uitbraak en niemand wil de stad in zijn huidige staat zien.  Ik weet niet precies wanneer de bedrijven in Pattaya zullen mogen heropenen, met name de entertainment-, toerisme- en nachtlevenindustrie van Pattaya, die nu eenmaal een grote economische aantrekkingskracht heeft.”

De burgemeester liet weten dat elk geregistreerd gezin in de stad in aanmerking komt voor een uitkering van 2.000 baht, waarbij het geld afkomstig is van andere projecten die als gevolg van de pandemie zijn uitgesteld.

Ik wil dit epistel beëindigen met de opmerking dat de bewoners zich vanaf begin volgende maand kunnen inschrijven, waarbij het geld in september wordt verdeeld.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Thaiger 

2 gedachten aan “De kustplaats Pattaya stelt zijn permanente bewoners 2000 baht aan financiële hulp in het vooruitzicht”

  1. Misschien uit het project van de duikboten dat de regering een uitkering kan geven?? Maarja Pattaya ligt op zijn gat wanneer dit weer zijn normale doen is dat wordt een kwestie van duimen draaien!!!Is het nog wel aangenaam wonen in Pattaya ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!