Vanaf vandaag, 27 juni zullen illegale strandverkopers op het strand van Na Jomtien Beach worden gearresteerd

PATTAYA:- Vijf overheidsinstanties gaan optreden tegen illegale strandverkoop, de gemeente Na Jomtien, de marinebasis Sattahip, het district Sattahip, het politiebureau van Na Jomtien en het havenkantoor van Pattaya heeft het strand van Na Jomtien Beach met ingang van vandaag uitgeroepen tot een zone waar strandverkoop verboden is.

De verklaring werd vlak voor het weekend vrijgegeven, na een langdurige controverse over de inbreuk door leveranciers op het nieuwe uitgebreide Na Jomtien Beach. Het doel van de verkopersvrije zone was om het strand te behouden en het te beperken tot alleen een ontspanningsplek, aldus de verklaring.

Oorspronkelijk had het Marine Department 600 miljoen baht uitgegeven aan het strandrestauratieproject om van het strand “een openbare plek te maken voor bewoners en toeristen om te kunnen ontspannen”, aldus een eerder bij Olleke Bolleke verschenen publicatie.

Een groep verkopers bezette later echter toch het strand door hun kraampjes op de loopbrug te plaatsen, lampen op te hangen en stoelen voor klanten klaar te zetten, wat vervolgens tal van problemen met zich meebracht, zoals verkeersopstoppingen, verkopers die vechten om “hun” plekje en aantasting van het milieu, zo stond in de verklaring vermeld.

Daarom hebben de gemeente Na Jomtien, de marinebasis Sattahip, het district Sattahip, het politiebureau van Na Jomtien en het havenkantoor van Pattaya verklaarde het stand van Na Jomtien tot één verkoop vrije zone verklaard en concludeerde dat alle vormen van commercieel gebruik van Na Jomtien Beach met ingang van vandaag 27 juni 2022 verboden zullen zijn. Overtreders zullen worden gearresteerd door wetshandhavers, zo dreigde de instanties.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-THAILAND
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!