China waarschuwt zijn onderdanen om zich in Thailand niet buiten te gaan aan cannabis

BEIJING:- China heeft zijn burgers in Thailand gewaarschuwd tegen het roken van marihuana of het consumeren van onderdelen die de plant bevatten.

Op de website van de Chinese ambassade in Bangkok is een artikel gepubliceerd met antwoorden op drie veelgestelde vragen voor Chinese staatsburgers die in Thailand wonen of Thailand bezoeken.

Het waarschuwde dat degenen die producten met marihuana of hennep gebruike voordat ze naar China terugkeren, in hun thuisland juridische problemen zouden kunnen krijgen, wanneer er residuen van het goedje in hun lichaam worden gevonden.    

“Ze zullen worden geacht een verdovend middel te hebben misbruikt dat illegaal is in China en zullen dienovereenkomstig worden gestraft”, zo dreigde de ambassade.

“Om een ​​dergelijk risico te vermijden, moeten Chinese staatsburgers in Thailand ervoor zorgen dat de producten die ze in Thailand gebruike géén THC en CBD bevatten”, zo las uw nieuwsbeer Olleke Bolleke op de Chinese overheid website.

Het bericht verwees naar tetrahydrocannabinol en cannabidiol – de belangrijkste psychoactieve stoffen die in cannabis en hennep worden aangetroffen.

De Chinese ambassade merkte op dat Thailand’s legalisering van marihuana was gericht op het promoten van alternatieve geneeswijzen in plaats van het aanmoedigen van recreatief gebruik van de plant.

Het waarschuwde ook Chinese staatsburgers om producten zoals één jointje, stickie of ander greij mee naar huis te nemen, anders zouden ze gearresteerd kunnen worden voor het bezit van een illegale drugs.

Ook zouden ze bij vertrek op een Thaise luchthaven kunnen worden gearresteerd als de producten die ze bij zich hadden THC bevatten boven de wettelijke limiet van 0,2 procent, aldus de ambassade.

“Marihuana wordt in China beschouwd als een zeer zware drug en door de Verenigde Naties als een gereguleerde stof.  Het bezit van producten met marihuana-inhoud is in veel landen nog steeds illegaal”, zo waarschuwde de ambassade.

Het drong er ook duidelijk bij Chinese staatsburgers in Thailand op aan “van je eigen lichaam te houden, jezelf te beheersen en de wet strikt na te leven” om negatieve gevolgen te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke achter het rode gordijn
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!