Vanaf morgen luiden stormen het moessonseizoen van Thailand in

BANGKOK:- Het Meteorologisch instituut van Thailand heeft zojuist een officiële waarschuwing afgegeven voor zwaar weer voor de periode van 29 april tot 5 mei 2022.

Thailand bevindt zich momenteel in de fase net voor de zuidwestmoesson, de overgang van het hete seizoen naar het regenseizoen. Veranderende windstromingen zijn typerend voor deze weerperiode: terwijl de wind uit het zuiden of zuidoosten van de ochtend tot laat in de ochtend overheerst, waait de wind in de middag en ’s nachts uit het zuidwesten. 

Zuid- en zuidoostelijke winden brengen regen uit de Golf van Thailand aan land en veroorzaken in sommige gebieden flink onweer. Ondertussen zullen oostelijke en zuidoostelijke winden vocht over de Golf van Thailand en het zuiden drijven, wat ook resulteert in geïsoleerde onweersbuien. 

Het TMD adviseert de mensen om zich voor te bereiden op zware onweersbuien in getroffen gebieden, terwijl degenen die buitenshuis werken op hun hoede moeten zijn voor een zonnesteek. De autoriteit wees er ook op dat op sommige dagen zeer hoge temperaturen moeten worden verwacht, omdat er veel windstromingen kunnen zijn. De duur van de regenval is afhankelijk van de respectievelijke windrichting.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-Farang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!