14 Illegale werkzoekenden onder de groene kool verstopte in pick-up trucks gesnapt

TAK:- In de noordelijke provincie Tak zijn veertien illegale werkzoekenden uit Myanmar en drie Thais gearresteerd nadat de migranten tussen de groene kool op pick-uptrucks Phop Phra-district werden aangetroffen.

Politie, soldaten en lokale functionarissen hielden gisteravond laat twee pick-uptrucks met kolen aan, de lading was bedekt met dekzeilen

De bestuurder van de eerste pick-up met kentekenplaten van Phetchabun en een vrouw die hem vergezelde, keken de agenten wantrouwend toen ze benaderd werden.

De agenten inspecteerden het voertuig en troffen vijf mannen en twee vrouwen aan, die zich tussen de groene kool in de laadbak van de pick-up verstopt hadden. Ze droop allemaal van het zweet nadat ze waren bedekt met zakken kool.  Ze beweerden illegale migranten uit Myanmar te zijn.

De Thaise chauffeur Kritsana Thongmak 25 jaar en zijn metgezel Khun Parinya Hongthong, 26, werden gearresteerd, zo meldden Thaise media vandaag..

Het team doorzocht vervolgens de tweede pick-up met kentekenplaten van Nakhon Sawan en ontdekte een ander speciaal compartiment in de laadbak van het voertuig.  Zeven andere Myanmarese staatsburgers – een man en zes vrouwen – werden daar onder zakken met kool, uitgeput door gevonden.

De bestuurder, Khun  Samroeng Thongmak, de vader van de bestuurder van het eerste voertuig, werd gearresteerd. De politie zei dat de twee chauffeurs tijdens het verhoor toegaven dat ze waren ingehuurd voor 6.000 baht elk om de Myanmarese staatsburgers naar het centrum van het Muang-district van Tak te vervoeren, waar een andere groep zou komen om de migranten naar Bangkok te brengen.

De migranten vertelden op hun beurt tegen de politie dat ze elk 30.000 baht aan bemiddelingskosten moesten betalen.  Ze werden allemaal meegenomen voor Covid-19-screeningstests voordat ze werden overgedragen aan de lokale politie voor gerechtelijke procedures.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phopphrapost Facebook
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!