Vanaf morgen is een medisch attest voor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs in Thailand een vereiste

~EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM~
(Goede lichamelijke verzorging en voeding vormen de basis voor een goede geestelijke gesteldheid)

BANGKOK:- Vanaf morgen vrijdag (19 februari 2021) moeten alle personen die een nieuw rijbewijs aanvragen of laten verlengen een medisch attest overleggen waarin staat dat ze geen ziekten hebben die zouden kunnen hun rijgedrag beïnvloeden.  

Volgens de Thaise krant “The Nation” is zo’n medisch attest ook vereist bij de aanschaf van een nieuwe auto.  Volgens het Department of Land Transport is deze nieuwe vereiste bedoeld om het aantal verkeersongevallen te verminderen.  

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie worden de wegen in Thailand beschouwd als de gevaarlijkste in Zuidoost-Azië, met ongeveer 20.000 doden per jaar of 56 doden per dag. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

2 gedachten aan “Vanaf morgen is een medisch attest voor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs in Thailand een vereiste”

    1. Wen er maar aan, het is gedaan met onze vrijheden. Regeltjes, pasjes en camera’s overal. Welk land zal de laatste vrijplaats worden voor mensen die daar niet van houden? Dat is het land waar ik oud wil worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!