Het niveau in de Mekong rivier in Thailand blijft dalen na het afsluiten van de Chinese dam

~HET HEK IS VAN DE DAM~
(Iedereen doet maar wat die wil zonder grenzen)

THAILAND:- Het niveau van de Mekong-rivier in het noorden van Thailand blijft  dalen nadat China het water uit de Jinghong-dam in Yunnan heeft stopgezet. Het niveau van de Mekong in het Chiang Saen-district van Chiang Rai is de afgelopen week (10-17 februari) gedaald van 2,5 meter naar 1,84 meter. 

De Thaise functionarissen lieten de pers weten dat ze geen waarschuwing voor de watersituatie kregen van de Jinghong-dam in Yunnan’s Xishuangbanna Dai, een autonome prefectuur, op ongeveer 400 kilometer stroomopwaarts van Chiang Saen.

Het vermoeden bestaat dat Thailand opzettelijk geen waarschuwing heeft gekregen voor de daling van de Mekong-niveau, aangezien de Chinese autoriteiten de haven in Xishuangbanna hebben gesloten en er maar een handjevol boten stroomopwaarts van Chiang Saen naar China varen.  het waterpeil was sinds het begin van het jaar aanzienlijk gedaald als gevolg van minder regenval, stroomveranderingen stroomopwaarts, waterkrachtactiviteiten in de zijrivieren van de Mekong en uitstroombeperkingen van de Jinghong-dam.

Sindsdien zijn de niveaus bij Chiang Saen enorm fluctuerend, stijgend en dalend binnen een bereik van meer dan een halve meter.  Stroomafwaarts is de fluctuatie tussen Chiang Khan in de Loei in Thailand en Vientiane in Laos zelfs nog ernstiger geweest, waarbij de rivier stijgt en daalde tot 0,82 centimeter.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het niveau in de Mekong rivier in Thailand blijft dalen na het afsluiten van de Chinese dam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!