Vanaf morgen 31 augustus is het eiland Koh Larn weer voor bezoekers geopend

PATTAYA:- Het eilandbestuur van Koh Larn heeft op de social media een aankondiging gepubliceerd waarin staat dat het populaire eiland vanaf morgen, dinsdag 31 augustus 2021, weer open gaat voor bezoekers.  

Er zullen drie veerboten per dag zijn tussen de Bali Hai Pier in Zuid-Pattaya en Koh Larn – om 07.00 uur, 12.00 uur en 17.30 uur.  

Net als op het vasteland zijn alle Covid19 beperkingen die zijn uitgevaardigd door de provinciale overheid van Chonburi, waaronder het verbod op het verzamelen van meer dan 25 mensen en de nachtelijke avondklok van 21:00 uur tot 04:00 uur, op het hele eiland van toepassing.  

Aangezien de gouverneur van de provincie Chonburi nog niet heeft aangekondigd of het bevel tot strandsluiting zal worden verlengd of opgeheven, blijven de uitnodigende kusten van Koh Larn in ieder geval tot 31 augustus 2021 gesloten, tenzij het bevel vooraf op korte termijn wordt gewijzigd.  

Terwijl het eiland in augustus tijdelijk gesloten was voor bezoekers vanwege verschillende Covid19 infecties, boekte de vaccinatiecampagne van Koh Larn snel vooruitgang, zodat volgens de gezondheidsautoriteiten al meer dan 70 procent van de eilandbewoners is ingeënt tegen Covid-19.  

De eerder overwogen verplichte vaccinatie voor bezoekers van het eiland lijkt van tafel te gaan, aangezien het niet wordt genoemd in de vrijdag gepubliceerde aankondiging.  U heeft alleen een paspoort (buitenlanders) of Thaise identiteitskaart (locals) nodig om het eiland te bezoeken.  Buitenlandse arbeidsmigranten mogen het eiland niet bezoeken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!