Politie Thailand onderzoekt een geval van een familie gijzeling in Chachoengsao 

CHACHOENGSAO:- De politie in de oostelijke provincie Chachoengsao in Thailand onderzoekt een klacht ingediend door een 67-jarige man die beweert dat hij twee jaar lang illegaal werd gedrogeerd en gegijzeld door zijn eigen zoon en schoondochter en dat zij hem zijn fortuin ter waarde van ongeveer 100 miljoen baht hadden gestolen.  

De man zei dat hij door zijn neef was bevrijd uit het huis van de ouders van zijn schoondochter met de hulp van een postbode die zijn brief aan zijn neef bezorgde om hulp te vragen.

Volgens de man, die eigenaar is van een winkel voor elektrische apparaten in Chachoengsao, werden hij en zijn vrouw van 2020-2022 apart gehouden in een afgesloten ruimte met een klein gaatje bedoeld om voedsel en water door te geven. Hij beweert dat hij tijdens zijn gijzeling is misbruikt en gedrogeerd, waardoor hij zwak was en niet in staat was zichzelf te helpen.  Hij toonde politielittekens op zijn lichaam, die volgens hem afkomstig zijn van wonden die zijn zoon had toegebracht.  Hij beweert ook dat hij bewijs heeft van geldtransfers van zijn bankrekeningen zonder zijn toestemming.

Zijn vrouw, zegt hij, stierf tijdens de gijzeling.  De politie ging naar het huis van zijn schoondochter, waar het slachtoffer zei dat hij werd vastgehouden, maar de toegang werd geweigerd door drie mannen die waren aangesteld om het huis te bewaken.  

Generaal-majoor Narewich Sukhonthawit, de commandant van de politie van Chachoengsao, gaf toe dat de politie over beperkt bewijs beschikt aangezien de vermeende gijzeling plaatsvond tussen 2020 en 22.  Hij zei dat forensische wetenschap en het medisch onderzoek van het slachtoffer nuttig kunnen zijn om de waarheid in deze zaak aan het licht te brengen, en voegde eraan toe dat de politie ongeveer tien getuigen zal ondervragen, waaronder het slachtoffer.

De zoon en schoondochter van het slachtoffer zijn niet in Chachoengsao, maar de politie weet waar ze zijn en zal hen oproepen voor verhoor.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!