Vanaf maart is het afgelopen met de PayPal-transacties in Thailand 

PATTAYA:- PayPal, de populaire online betalingsdienst, heeft gisteren aangekondigd dat consumenten in Thailand vanaf 7 maart hun PayPal-portemonnee niet langer kunnen gebruiken om online te winkelen of om betalingen te doen en te ontvangen.

“Ze zullen elk saldo in hun PayPal-portemonnee kunnen opnemen op hun bankrekening”, aldus de aankondiging.

 “De Consumenten in Thailand enkel wel betalingen doen met een bankpas of creditcard aan handelaren die de Guest Checkout-functie aanbieden.  Nieuwe accountregistratie voor consumenten is tot nader order niet beschikbaar.”

PayPal schreef ook dat vanaf 7 maart bestaande PayPal-rekeningen die zijn geregistreerd voor freelancers, losse verkopers en ondernemers/eenmanszaken in Thailand, beperkte functionaliteit zullen hebben, behalve om bankopnames te doen.  Nieuwe accountregistratie voor freelancers of losse verkopers is tot nader order niet beschikbaar.

 “Al vele maanden hebben we ijverig gewerkt aan de herlancering van PayPal in Thailand.  Als een lokaal gelicentieerde betalingsprovider hebben we onze producten en processen geleidelijk bijgewerkt om ervoor te zorgen dat we voldoen aan alle toepasselijke Thaise wetten.  We hadden gehoopt meer Thaise klanten te verwelkomen in de volgende fase van onze herlancering in maart”, legt het bedrijf uit.  

“Helaas hebben we meer tijd nodig om deze volgende fase te bereiken en onze diensten in Thailand verder uit te breiden.”

Het bedrijf zei dat het nauw samenwerkt met de relevante autoriteiten in Thailand om de herlancering te versnellen en de hinder voor klanten tot een minimum te beperken.

PayPal is blijkbaar verstrikt in de verwarring die is ontstaan ​​door de pogingen van Thailand om zijn regelgevingskader te herzien om zijn financiële technologie te versnellen en om te zetten in een digitale economie.

Met andere woorden, om hier te kunnen opereren, moet PayPal zich houden aan de Thaise wetgeving, met name de antiwitwas- en belastingwetgeving.

 Ga voor meer informatie naar: https://www.paypal.com/th/webapps/mpp/thailand-relaunch-faq

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Paypal 

2 gedachten aan “Vanaf maart is het afgelopen met de PayPal-transacties in Thailand ”

  1. Is een manier omheen dit was al aangekondigd 3 maanden geleden iemand die wil weten hoe toch paypal te gebruiken en geld op je Thaise bank te krijgen met minste kosten kan me schrijven… werkt perfect

  2. Paypal , als je ze wil bereiken is er niemand , onlangs nog slachtoffer geweest van fraude , maar ze sturen keihard een deurwaarder op je af ook al heb je niets besteld of geen rekening meer .
    na diverse mailtjes naar hun gestuurd te hebben met beklag nog steeds geen reactie.
    Werken er wel mensen ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!