Luchthaven Suvarnabhumi excuseert zich voor de foute berichtgeving over mondkapjes.

SAMUT PRAKAN:- Het management van Suvarnabhumi Airport in Bangkok verontschuldigde zich zaterdag voor de verwarring omtrent de mondkapjes en verwijderde daarna de publicatie.

Een infographic op de Facebook-pagina van de luchthaven verbood reizigers om meer dan 30 mondkapjes het land uit te nemen en niet meer dan 50 met een medisch verklaring.  De aankondiging zei dat overtreders tot vijf jaar gevangenisstraf en/of een boete van 100.000 baht kunnen krijgen.

De infographic werd later verwijderd en het luchthavenmanagement bracht een verklaring uit waarin hij zich verontschuldigde voor het misverstand.

Het omschreef dat de infographic was gepost in overeenstemming met een aankondiging van het Department of Internal Trade (DIT) over het verkeer van gereguleerde goederen.  Deze aankondiging werd echter in 2020 gedaan vanwege een tekort aan mondkapjes in het land, maar werd vorige maand pas naar Suvarnabhumi gestuurd.

Op de Facebookpagina van Suvarnabhumi staat te lezen dat de luchthaven alleen zal controleren op verboden items op basis van de regels van de Civil Aviation Organization en aangezien mondkapjes niet langer verboden zijn, kunnen passagiers er zoveel meenemen als ze nodig hebben.

Bel voor meer informatie DIT op (02) 547 5411.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Eén gedachte over “Luchthaven Suvarnabhumi excuseert zich voor de foute berichtgeving over mondkapjes.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!