Alex Albon mag komend seizoen onder Thaise vlag rijden

THAILAND:- De nieuwbakken Williams-coureur Alex Albon kan komend seizoen gewoon onder Thaise vlag rijden. Het mondiale antidoping-agentschap WADA is van plan om op korte termijn de schorsing van Thailand als sportland op te heffen.

Thailand is geschorst omdat het Aziatische land zich volgens het WADA niet heeft gehouden aan de internationale code tegen dopinggebruik. Een van de sancties is dat de Thaise vlag bij geen enkel sportevenement gebruikt mag worden.

Die regel geldt ook voor het wereldkampioenschap Formule 1 en dus had Alex Albon vanaf oktober vorig jaar wel als Thaise atleet mogen deelnemen, maar bij een eventueel podium had de Thaise vlag niet gewapperd mogen worden. Albon heeft een dubbele Thais-Britse nationaliteit, maar rijdt al zijn hele carrière onder Thaise vlag.

Bij het ingaan van de sancties was Albon nog reservecoureur van Red Bull en dus kreeg hij er eind 2021 niet mee te maken. Komend seizoen is hij echter vaste coureur bij Williams. Bij eventueel succes met dat team kan de Thaise vlag dus wel in top. Een officiële bevestiging van het opheffen van de beperkingen, wordt binnenkort verwacht, schrijft Autosport.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Mike Mulder
Bron: formule1.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!