Vanaf maandag 5 september gaan de verkeersboetes in Thailand drastisch omhoog!

BANGKOK:-  De verkeersboetes zullen volgens de politie komende maandag 5 september veel hoger zijn, met een maximum van 4.000 baht, wanneer de onlangs gewijzigde Landverkeerswet van kracht wordt.

Het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Damrongsak Kittiprafat zei dat het amendement de straf op de overtredingen van de verkeersregels, die de belangrijkste factoren waren achter verkeersongevallen, verhoogt had.  

Ze omvatten de overtreding van snelheidsbeperkingen, verkeerslichten en oversteekplaatsen voor voetgangers, zo maakte de generaal bekend.

De maximale boete voor dergelijke overtredingen steeg van 1.000 naar 4.000 baht, aldus generaal Damrongsak.

De nieuwe wet verhoogde ook de maximale boete van 500 naar 2.000 baht voor rijden in de verkeerde richting en het niet dragen van een helm of veiligheidsgordel.

De wet vereist echter niet dat passagiers van pick-ups op een grotere ruimte achter de bestuurdersstoel en laadbakken een veiligheidsgordel moeten gebruiken, maar hun aantal mag de limiet niet overschrijden.

 Voor wat betreft de kinderzitjes die zijn per 5 september nog niet verplicht en de Koninklijke Thaise politie en het ministerie van Landvervoer heeft laten weten dat ze op 4 december relevante regels over het gebruik van kinderzitjes wel gaan aankondigen, zo maakte generaal Damrongsak bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TNA News

Eén gedachte over “Vanaf maandag 5 september gaan de verkeersboetes in Thailand drastisch omhoog!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!