Duitse man beweert dat hij door de politie was gewaarschuwd om zijn politieke protesten tegen waarnemend premier Prawit te staken

RAYONG:- Olleke Bolleke in Thailand bracht eerder deze week het nieuws dat een Duitse man in de provincie Rayong een eenmansprotestactie tegen waarnemend premier Prawit Wongsuwan hield.

De 35-jarige man vertelde vandaag aan de verslaggevers dat hij gisteren bezoek kreeg van lokale politieagenten die zijn visum controleerden.  De Duitser zegt dat hem werd verteld dat als hij doorging met dergelijke activiteiten, hij het risico liep zijn visum te verliezen.

Zijn zaak is vergelijkbaar met die van de Fransman Yan Eric Marchal die in 2019 de krantenkoppen haalde met een virale video gericht op premier Prayut Chan ocha.  Monsieur Marchal bleef, ondanks soortgelijke waarschuwingen en beloften om zijn activiteiten stop te zetten, controversieel met talloze online incidenten en uitbarstingen tegen de overheid en hogere autoriteiten.  Hij werd uiteindelijk uit Thailand gedeporteerd en op de zwarte lijst gezet.

Deze Duitse man beweerde vandaag dat hij door Thaise politieagenten was gewaarschuwd niet door te gaan met zijn stille protestactiviteiten die hij deze week in Rayong had gezien, waarbij hij zich richtte op de waarnemend premier Prawit Wongsuwan.  

Hij vertelde tegen de Thaise verslaggevers dat hij zijn excuses had aangeboden aan de betrokken functionarissen voor zijn acties en in plaats daarvan zijn politieke meningen in zijn kunst zou kanaliseren.  Desalniettemin is het duidelijk dat de Duitser en zijn Thaise vrouw van plan zijn om dit weekend deel te nemen aan de protesten tegen het regeringsleiderschap, georganiseerd door Redshirt-leider Jatuporn Prompan in Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: thaiexaminer 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: thaiexaminer.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!