Van de regering van Thailand wordt geeist dat ze de handen uitsteken om de droogte in het land aan te pakken

BANGKOK:- Het Comité voor Handel, Industrie en Bankwezen, afgekort het JSCCIB, heeft er bij de regering op aangedrongen maatregelen te nemen om de komende droogte en watertekorten aan te pakken, aangezien deze gevolgen zullen hebben voor de landbouw- en industriële sectoren en bedrijven en consumenten onder financiële druk zullen zetten.

Nu de olieprijzen en elektriciteitsrekeningen al stijgen, wordt de situatie alleen maar ernstiger.

Khun Kriengkrai Thiennukul, voorzitter van de industriële associatie van Thailand en lid van de JSCCIB, benadrukte dat de regering passende maatregelen moet nemen om te voorkomen dat de kosten van levensonderhoud de komende maanden stijgen. 

De commissie is van plan een brief te sturen naar premier Prayut Chan-o-cha om de urgentie van de situatie te onderstrepen. 

De droogte is al een probleem in veel delen van het land, maar klimaatverandering kan de situatie verergeren, vooral in gebieden met beperkte watervoorraden. Dit zal leiden tot een daling van de productie en een stijging van de voedselprijzen, en zal ook een negatief effect hebben op de voedselexport.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!