Vaccinatie van buitenlandse werknemers en hun gezinnen moeten prioriteit krijgen

~DIE MOETEN DE KAR TREKKEN~
(Het werk doen)

BANGKOK:- Tijdens een bijeenkomst van 35 buitenlandse kamers van koophandel werd de CO-regering unaniem gevraagd prioriteit te geven aan het vaccineren van buitenlandse zakenmensen en buitenlandse werknemers en hun gezinnen.  

Volgens de voorzitter van de Joint Foreign Chambers of Commerce Thailand, mr. Stanley Kang, zijn er 500.000 buitenlandse zakenlieden en hun families in het koninkrijk en twee miljoen buitenlandse werknemers en hun families.  

Die twee en een half miljoen mensen zouden voor het einde van het derde kwartaal tegen oktober voorrang moeten krijgen en gevaccineerd moeten worden.  De Kang riep op om de vaccinregistratie te organiseren met behulp van paspoorten en visa, in plaats van werkvergunningen, zodat ook de families van buitenlanders of vrouwen en mannen boven de 60 zouden worden geregistreerd.  

De voorzitter zei voorts dat er consensus bestaat dat Thailand een geweldig land is om in te leven en in te investeren, maar dat de bureaucratie waarmee overzeese bedrijven te maken hadden, moest worden ontmanteld om het land concurrerender te maken ten opzichte van ASEAN-rivalen.  

Tijdens de bijeenkomst werd opgeroepen tot een upgrade van de privileges van de Board of Investment en werd gesproken over het uitbreiden van de sociale zekerheid naar buitenlanders die in Thailand werken en wonen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!