Update: WHO wijzigt rapport en verwerpt verband tussen Covid-19 uitbraak en Thaise wildmarkt

~AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, DE WAARHEID ACHTER HAALT HEM WEL~
(De waarheid is geduldig en zal altijd aan het licht komen)

ZWITSERLAND:- De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een rapport verworpen waarin een lid van een WHO-onderzoeksteam suggereerde dat een markt in Bangkok, waar onder andere wild wordt verkocht, de bron zou kunnen zijn van de Covid-19-uitbraak.

De WHO verwees naar het rapport wat verscheem in de Deense krant ‘Politiken’, waarin de Deense epidemioloog Thea Kolsen Fischer werd geciteerd en zei dat “Zuidoost-Azië de oorsprong zou kunnen zijn van het Sars-Cov-2-virus, en niet Wuhan in China zoals verondersteld”. Het rapport noemde specifiek de Chatuchak markt in Bangkok als mogelijke bron van de pandemie.

De Chatuchak markt in Bangkok.

Professor Fischer, die vorige maand deelnam aan de WHO Covid-19-onderzoeksmissie in China, zei dat ze verkeerd werd geciteerd door de krant en alleen had gesproken over hoefijzervleermuizen als mogelijke bron van SARS-virussen. De onderzoeksgroep werd ten onrechte geciteerd, aldus de WHO woensdag in een verklaring.

“Er is geen bewijs om dit verband te suggereren. Het artikel met de verkeerde citaten is gecorrigeerd.” De WHO voegde eraan toe dat “Hun team onlangs zijn missie naar China heeft beëindigd en aan een rapport werkt. Het rapport zou echter geen conclusies geven over de oorsprong van het virus, aangezien er nog veel werk moet worden verzet om tot dergelijke conclusies te kunnen komen”.

Het VN-Wereldgezondheidsagentschap benadrukte eerder dat ervaringen uit het verleden hebben aangetoond dat het zoeken naar de bron van een virus maanden of zelfs veel langer kan duren.

De Chatuchak markt in Bangkok.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: WHO – Aljazeera – Slumberpartyhostels
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!