Politieinval in fabriek waar nep-merkartikelen werden geproduceerd

~DAAR ZIT EEN LUCHTJE AAN~
(Dat is niet juist, dat klopt niet helemaal)

LAM LUK KA:- Ambtenaren vielen een grote fabriek binnen en troffen een aanzienlijke hoeveelheid namaakartikelen aan van bekende merken waaronder producten zoals vetsin, zeep en afwasmiddel. Er werden enkele tonnen aan grondstoffen en minstens 100.000 verpakkingen in beslag genomen.

Op de foto ziet u Ambtenaren van de FDA tijdens een inval in de fabriek in het Lam Luk Ka-district nabij Bangkok.

Ambtenaren van de CCPD (Consumer Protection Police Division), de FDA (Food and Drug Administration) en de politie namen deel aan de inval in de fabriek op het Orrada Factory Land terrein in het Lam Luk Ka-district naar aanleiding van klachten.

Tijdens de inval ontdekten zij behalve namaakartikelen zoals Ajinomoto (MSG, vetsin), Sunlight afwasmiddel en Bennett zeep, dat de artikelen door mogelijk arbeidsmigranten werden ingepakt.

Onderzoek wees uit dat de artikelen al minstens een jaar werden geproduceerd in de fabriek. Namaak Ajinomoto artikelen werden gemaakt van een merkloos product en vermengd met zout.

Het afwasmiddel werd in de fabriek geproduceerd. De zeep, van onbekende bron, werd omwikkeld met plastic en in dozen verpakt waarop het merk “BENNET” stond. De namaakartikelen werden naar de zuidelijke provincies gestuurd en voornamelijk naar Yala, Pattani en Narathiwat.

Monosodium glutamate (MSG), ook wel vetsin genoemd, en in Thailand o.a. geproduceerd door Ajinomoto.

Dr Supatra Boonserm van de FDA zei dat de namaakartikelen gelicentieerde merken droegen die moeilijk te detecteren zijn. Ze adviseerden aan consumenten om geen ongebruikelijk goedkope merkartikelen te kopen of artikelen die van een onbekende bron afkomstig zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattayamail – edtimes.in
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Pattayamail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!