UPDATE | Volgens de plv. hoofdcommandant van de Koninklijke Thaise politie van Thailand, zou “Ali Cyaankali” bijgestaan werd door een politieagent

BANGKOK:- De plv. hoofdcommandant van de Koninklijke Thaise politie van Thailand, luitenant-generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” heeft bevestigd dat een politieagent de Thaise cyanide-seriemoordenares Sararat Rangsiwuthaporn alias “Am” heeft bijgestaan ​​bij haar gruwelijke daden.

Big Joke heeft de identiteit van de officier niet bekendgemaakt, maar zei dat er binnen twee dagen een bevelschrift zou worden uitgevaardigd. De ex-man van de seriemoordenaar, een plv. hoofd van een politiebureau in de provincie Ratchaburi, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moorden, aangezien hij de enige overlevende persoon is die dicht bij Sararat stond. Hij heeft tot nu toe alle beschuldigingen ontkend.

Big Joke verklaarde dat er een verband is tussen Sararat en die agent. Sararat maakte geld over naar deze politieagent en nam ook telefonisch contact op met deze persoon. Big Joke verduidelijkte dat er in totaal 14 slachtoffers waren, waarvan één doelwit de vergiftiging overleefde. Sararat is beschuldigd van 10 moorden en vier andere worden nog onderzocht.

Big Joke bracht Amarin News op de hoogte van het onderzoek naar de bron van de cyanide. De giftige stof werd getraceerd naar een fabriek in de wijk Latkrabang in Bangkok. Het departement voor industriële werken en de keuringsdienst voor voedsel en medicijnen zullen een grondig onderzoek uitvoeren in de fabriek.

Big Joke onthulde ook dat Sararat vroeger werkte als verkoopster van levensverzekeringen. Autoriteiten onderzoeken momenteel hun voormalige klanten om te bepalen of een van hen op een verdachte manier is overleden en of iemand baat heeft gehad bij hun dood.

Big Joke erkende ook dat de politie in sommige gevallen een fout had gemaakt omdat op sommige slachtoffers geen autopsie was uitgevoerd, hoewel alle onnatuurlijke sterfgevallen op die manier zouden moeten worden onderzocht.

Een van die slachtoffers was Nipha Saenchan alias “Pu” die cyanide in haar bloed bleek te hebben, maar wiens dood niet verder werd onderzocht.

Er is een mogelijkheid dat er in deze zaak een vijfde slachtoffer is. Een 64-jarige vrouw uit de provincie Kamphaeng Phet in centraal Thailand heeft zojuist klacht ingediend bij de politie. Ze gelooft dat haar dochter, een 37-jarige vrouw genaamd Monthathip Khao-in, alias “Sai” het 15e slachtoffer is van de Thaise cyanide-seriemoordenaar.

De moeder zei dat Sai zeven jaar geleden op mysterieuze wijze stierf in Bangkok nadat ze vanuit het buitenland naar Thailand was teruggekeerd. Ze zei dat Sararat Sai op het vliegveld had ontmoet en dat Sai kort na de ontmoeting stierf. De moeder voegde eraan toe dat Sararat zichzelf had aangesteld als executeur om Sai’s fortuin te beheren. Politieagenten onderzoeken de zaak nu om bewijsmateriaal te verzamelen dat zou kunnen leiden tot Am.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Amarin News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!