Thaise man wint in de staatsloterij 36 miljoen baht 

BANGKOK:- De Thaise Loterij Organisatie, het GLO, heeft aangekondigd dat een gelukkige winnaar 36 miljoen baht na aankoop van zes winnende digitale loten in de digitale loterijtrekking van gisteren heeft gewonnen. Iedereen die met dat nummer een lot heeft gekocht, wint de hoofdprijs van de loterij van 6 miljoen baht.

De GLO zei dat voorafgaand aan de trekking 19 loten met het winnende nummer waren gekocht via het digitale platform, wat in totaal 114 miljoen baht aan prijzen opleverde. Volgens de GLO kochten zeven mensen één prijskaartje (prijs van 6 miljoen baht), één persoon kocht twee prijskaartjes (prijs van 12 miljoen baht), één persoon kocht vier prijskaartjes (24 miljoen baht) en één persoon kocht zes prijskaartjes (36 miljoen baht).

Afgelopen april kocht een anonieme Thaise staatsburger 19 winnende loten voor de trekking van de staatsloterij op 16 april en won maar liefst 114 miljoen baht. Na de trekking van de loterij op 1 april maakte de GLO bekend dat de winnaars hun prijzen niet meer in contanten bij de GLO konden ophalen. Als de winst van de winnaar meer dan 2 miljoen baht bedraagt, maakt de GLO het bedrag over naar een rekening bij de Government Savings Bank of Bank of de Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC).

Als alternatief kunnen winnaars een cheque ontvangen van het GLO-filiaal van Krung Thai Bank of hun prijs ophalen bij een Government Savings Bank, Krung Thai Bank of BAAC Bank-filiaal in het land. Buitenlandse winnaars die geen Thaise bankrekening hebben, kunnen hun prijs alsnog contant afhalen bij de GLO. 

In maart legde een gelukkige loterijwinnaar 100 varkenskoppen neer voor het beroemde 30 meter hoge Boeddhabeeld in de tempel Wat Klang Bang Phra in de provincie Nakhon Pathom in centraal Thailand.

De winnaar, Panu Nawisamphan uit de provincie Samut Prakan, heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld hij heeft gewonnen in de staatsloterij. Panu zei dat hij 100 varkenskoppen had opgeofferd om gae bon “แก้บน” te maken, wat betekent “zijn gelofte vervullen”. 

Opmerkelijk om te vertellen is dat een man in Bangkok onlangs 4000 Baht won, hij zetten het op het drinken, werd zo dronken als een tor en klom een pylon in, waar hij in de kabels verstrikt raakte en uiteindelijk in slaap viel.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!