Thailand, met een jungle aan wilde dieren en oceanen met het meest mooie zeeleven

THAILAND:- De natuur en het zeeleven in Thailand behoren tot de meest diverse ter wereld. In Thailand vind je een aantal diersoorten die ons in Europa vreemd zijn. Deze omvatten olifanten, apen, vliegende vossen, slangen, reptielen en zelfs tijgers. Thailand wordt ook begrensd door twee zeeën: de Andamanse Zee in het westen en de Golf van Thailand langs de oostkust. Daar vind je zeedieren zoals haaien, dolfijnen, mantaroggen en schildpadden. Hieronder heb ik drie stukjes over dieren in Thailand vertaald, welke deze week aandacht in de Thaise media kregen.

Dolfijn dat er dolfijnen zijn

In het nationaal park in Ranong zijn in bij de monding van het Sai Dam-kanaal twee zeldzame bultrugdolfijnen gespot.  De bultrugdolfijn is gecategoriseerd als een beschermde soort onder de Wet op het behoud en de bescherming van wilde dieren uit 2019.

 De bultrugdolfijn wordt gekenmerkt door zijn opvallende bult en langwerpige rugvinnen. De kleur van de dolfijn varieert op basis van zijn leeftijd, waarbij zijn donkergrijze kleur lichter wordt naarmate hij ouder wordt. Deze soort leeft meestal langs rivieroevers, estuaria en mangrovebossen in de tropen. 

In Thailand wordt de dolfijn gevonden voor de kust van de provincies Trat, Rayong, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Krabi en Trang, aldus het Department of Marine and Coastal Resources.

Wild hert ramt een Mercedes op de snelweg in Bangkok

Een bestuurder die over een drukke snelweg in de metropool Bangkok reed, schrok zich een hoedje toen een wild sambarhert uit het niets opdook en tegen de zijkant van zijn auto aan knalde.

De 55-jarige bestuurder, Khun, vertelde tegen de politie dat het hert vanuit de berm de Borommaratchachonnani Road op rende, waar het tegen de linkerkant van zijn Mercedes-auto aanliep. 

Khun Worapoj vertelde de politie dat hij het dier niet zag aankomen, maar de impact voelde en zag hoe het hert door de kracht van de botsing de lucht in werd geslingerd.

Het ongeluk gebeurde voor de Salaya-campus van Mahidol Universiteit in de westelijke buitenwijken van de hoofdstad.

De politie schatte dat het dier 70 kilo woog en 1,2 meter lang was. De Sambar is het grootste hert in Thailand en kan tot 160 cm hoog en 220 kilo zwaar worden. Hun natuurlijke habitat is diep bos.

Duikinstructeur ligt op de grillplaat na het jagen op een trekkervis

De minister van milieu, Khun Varawut Silpa-archa is laaiend op een Thaise duikinstructeur die foto’s plaatste van een trekkervis die hij net had gedood op de duikplek Ko Ran Pet voor de kust van de provincie Chumphon.

“Dit soort persoon zou geen instructeur mogen zijn”,zo oreerde khun Varawut Silpa-archa, tegen verslaggevers. “Het jagen op zeedieren zal uiteindelijk leiden tot een lege zee. Deze man heeft gefaald als instructeur, die geacht wordt een goed voorbeeld te zijn voor anderen.”

De duikinstructeur liet op zijn beurt weten, dat deze trekkervis een gevreesde vis op Ko Ran Pet is omdat hij verschillende van duikers heeft gebeten. Op de dag dat de trekkervis aan zijn einde kwam, had de vis hem in de kuiten gebeten. De duikinstructeur vond dat hij ervoor moest zorgen dat er geen slachtoffers meer zouden vallen.”

Trekkervissen komen over de hele wereld veel voor in tropische en subtropische oceanen. Met een ovaalvormig, sterk samengedrukt lichaam, is de kop groot en eindigt in een kleine maar sterke kaak met tanden die zijn aangepast om schelpen te verpletteren, waardoor het een onderscheidend uiterlijk krijgt.

“Hoewel het geen beschermd dier is, is de trekkervis een schat van de zee die moet worden beschermd om het ecosysteem te behouden”, zo vertelde minister Varawut.

In augustus vorig jaar werkte minister Varawut met de lokale politie samen om een ​​Nederlander in Phuket op te sporen en te arresteren wegens vermeende jacht op beschermde vis in een nationaal parkgebied.

De verdachte trok de aandacht van de autoriteit nadat hij een TikTok-clip plaatste waarin hij poseerde met een vangst van drie papegaaivissen, een murene en twee andere niet-geïdentificeerde vissen in Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!