UPDATE | Vier Chonburi-politieagenten overgeplaatst na de arrestatie van vrouw voor het kweken van één marihuanaplantje 

CHONBURI:- De politiechef van Chonburi, kolonel Atthasit Kijjahan, laat er géén gras overgroeien en heeft deze woensdagmorgen een bevel uitgevaardigd om vier politieagenten van het Sriracha-station over te plaatsen naar inactieve posities in het operatiecentrum van de politie van Chonburi, dit met onmiddellijke ingang tot nader order.

Het bevel kwam nadat de vier – een onderzoeksinspecteur en zijn plaatsvervanger en twee senior sergeant-majoors – een 55-jarige vrouw  in het district Bang Phra gearresteerd hadden, op de beschuldiging van het kweken van marihuana zonder toestemming.  Ze namen een marihuanaplant in beslag met een gewicht van ongeveer 20 gram.

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/thaise-vrouw-midden-in-de-nacht-in-chonburi-van-haar-bed-gelicht-voor-het-kweken-van-een-cannabisplantje/

De vrouw zei dat ze de plant had gekweekt voor persoonlijk gebruik om haar diabetes te behandelen.

De opmerkelijke arrestatie kreeg onmiddellijk veel kritiek op sociale media, wat de politiechef van Chonburi ertoe bracht actie te ondernemen.

Kolonel Atthasit zei ook in het bevel dat een commissie zou worden aangesteld om het incident te onderzoeken en passende disciplinaire maatregelen te nemen, en dat hij alle politieagenten in Chonburi had opgedragen om discretie en politiek-wetenschappelijke principes te gebruiken alvorens dergelijke arrestaties te verrichten, aangezien hun acties van invloed kunnen zijn op de  afbeelding van de Koninklijke Thaise politie.

De richtlijn van het ministerie van Volksgezondheid die marihuana decriminaliseert als een verdovende plant van categorie 5 zal op 9 juni van kracht worden.

De Minister van volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul heeft in mei laten weten dat vanaf 9 juni mensen thuis “zoveel cannabisplanten” mogen kweken als ze willen.

De gekweekte marihuana moet van medische kwaliteit zijn en alleen voor medicinale doeleinden worden gebruikt.  Voor het thuis kweken van wiet is geen officiële registratie vereist.  Grote marihuana-gerelateerde bedrijven moeten echter toestemming vragen aan de Food and Drug Administration, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!