UPDATE: Thaise politie geeft meer details vrij over een recente arrestatie in Pattaya van een veroordeelde Britse dader van seksueel kindermisbruik

PATTAYA:- De Thaise politie heeft meer details vrijgegeven over het zes maanden durende onderzoek voor de arrestatie van een 45-jarige Britse voortvluchtige man in Chonburi, die uit de UK gevlucht was voor aanklachten wegens seksueel misbruik van kinderen in Engeland.

De naam van de verdachte werd uiteindelijk door de politie onthuld als William Dempster. Hij woonde met zijn Thaise vriendin in een huis in het Huai Yai-subdistrict van het district Banglamung, Chonburi. 

Hij werd uiteindelijk gearresteerd door de immigratiedienst en de National Crime Agency (NCA) op 5 juni 2022 voor het overschrijden van zijn visum. 

Dempster ontvluchtte het VK om naar Thailand te vertrekken, terwijl hij op borgtocht vrijgelaten was voor het tussen 2008 en 2013 in bezit hebben van pornografie van seksueel misbruik van kinderen dit verspreidde. Sindsdien hield hij zich acht jaar lang onder de radar.

Scotland Yard-agenten en Thaise wetshandhavers gingen samenwerken nadat ze wisten dat Dempster was naar Thailand gevlucht. Het kostte jaren om eindelijk zijn verblijfplaats in Pattaya te achterhalen, omdat hij pas een hotel in Pattaya als zijn verblijfplaats vermeldde toen hij het THAILAND binnenkwam. 

Dempster slaagde er ook sluw om zand inde ogen van de politie te gooien door elke zakelijke transactie via zijn Thaise vriendin, een online verkoper uit te voeren.

Naar verluidt verliet hij ook nooit zijn huis, maakte geen profielen op sociale media, ging niet om met anderen en veranderde naar verluidt ook zijn uiterlijk om te proberen er veel ouder uit te zien.

De vastberadenheid van de politie versloeg Dempster echter en bracht hem terug voor de rechtbank waar hij wacht om te worden uitgeleverd aan het VK om te worden gestraft voor zijn misdrijf inzake seksueel misbruik.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!