De prijs van diesel stijgt vandaag in Thailand naar 35 baht per liter

BANGKOK: Het uitvoerend comité van het Oil Fuel Fund is gisteren overeengekomen om de dieselprijs vanaf vandaag te verhogen van 34 baht naar 35 baht per liter.

 Khun Wisak Watanasap, directeur van het Kantoor van het Olie Brandstof Fonds, het OFFO, zei dat de aanpassing een weerspiegeling is van de stijgende wereldwijde dieselprijs als gevolg van de sancties van Europa tegen Rusland in combinatie met de vraag vanuit China naarmate de economie opengaat.

De OFFO meldde dat het een schuld van 91 miljard baht heeft – 54 miljard baht uit het subsidiëren van diesel en 36.5 miljard baht uit het subsidiëren van LPG.  Het fonds heeft nog ongeveer 11 baht miljard aan liquiditeit en wil 30 miljard baht lenen om die positie te verbeteren.

De huidige verkoopprijzen van diesel zijn:
Hi-premium B7 diesel: 45,36 baht per liter
Hi-premium S B7 diesel: 46,36 baht per liter
B7 diesel: 33,94 baht per liter
B10 diesel: 33,94 baht per liter
B20 diesel: 33,94 baht per liter

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!