UPDATE | Politie van Phuket arresteert een Thaise man voor het stelen van 4.900 euro van een Griekse familie 

PHUKET:- De politie aldaar arresteerde een Thaise man die naar verluidt 4.900 euro had gestolen van een Grieks gezin dat op Phuket vakantie vierde.  De familie had bijna hun geld in hun auto achtergelaten, in de veronderstelling dat die veiliger zou zijn dan hun hotelkamer omdat daar géén kluis was om iets op te bergen . De verdachte zou tegen de politie hebben gezegd dat hij het grootste deel van het geld heeft uitgegeven en dat er nog maar 500 euro over is.

CCTV beelden toonde aan dat de man met een zwarte capuchon en mondkapje over de parkeerplaats liep en in de auto’s keek.  

De Griekse vader, Mr.  Alexandros Alexiadis, die met zijn gezin Phuket bezocht, reed op 25 januari rond 17.00 uur met zijn auto naar Karon Beach, bezocht de supermarkt, ging terug naar het hotel en parkeerde zijn auto rond 20.00 uur die nacht.  Hij vergat zijn geld en liet de auto achter zonder de portieren af te sluiten, de volgende ochtend was het geld weg.  

Het verhaal ging viraal op Thaise sociale media en ze ontvingen zelfs 51.000 baht van een anonieme donor die hem wilde steunen terwijl de politie onderzocht.

Op camerabeelden zag de politie een schaduw op de muur waardoor het leek alsof de verdachte op een motorfiets stopte.  Agenten bekeken bewakingscamerabeelden langs de route die de verdachte mogelijk heeft gebruikt om te ontsnappen en vonden uiteindelijk een video met een berijder die aan het signalement voldeed.  De politie bleef de motor volgen totdat het kenteken en de eigenaar zijn gevonden.

De eigenaresse van het voertuig vertelde tegen de politie dat haar vriend Kanapong Sakhoncharoen alias “First” haar motor op 25 januari had geleend. Ze vertelde de agenten dat First haar had gezegd een motorfiets te lenen om zijn moeder te bezoeken en hem de volgende dag terug te brengen.  Hij kwam terug met het geld en liet het haar zelfs zien, zo vertelde de motoreigenaresse.

De politie arresteerde First zaterdag uiteindelijk terwijl hij een supermarkt in de buurt van zijn huis bezocht.  Agenten brachten hem naar het politiebureau van Karon voor verhoor.  De verdachte heeft naar verluidt toegegeven dat hij verschillende plaatsen heeft bezocht om het geld uit de auto’s buiten het hotel in Phuket te plunderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Thairath

2 gedachten aan “UPDATE | Politie van Phuket arresteert een Thaise man voor het stelen van 4.900 euro van een Griekse familie ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!