Honderden Thaise toeristen zaten het afgelopen weekend vast op een berg tijdens bezoek aan de Naga grot

BUENG KAN:- Honderden Thaise toeristen kwamen na een bezoek aan de Naga-grot in het Phu Langka National Park in de provincie Bueng Kan vast te zitten. De grot staat bekend om een ​​gigantische rots met een schaalachtige markering en een vorm die lijkt op de mystieke slang Naga.  Thaise mensen geloven dat dit een heilige plek is om geluk te wensen, vooral de geluksgetallen voor de loterij.

Maar afgelopen zaterdag de 5e, een datum die door veel Thais als zo heilig en krachtig wordt beschouwd dat wensen kunnen uitkomen, bezochten teveel mensen de Naga-grot dat velen moesten wachten om naar beneden te gaan.  Het bezoekersaantal was overweldigend, velen klaagden bij de provincie.

Een Thaise verslaggever bezocht de plek op deze uitzonderlijk drukke dag en zei dat mensen om 21.00 uur nog steeds geleidelijk naar beneden kwamen.  Een bezoeker deelde via het interview dat ze om 7.30 uur naar de Naga-grot reisden, om 15.00 uur naar beneden begonnen te lopen, maar net om bijna 21.00 uur de grond bereikten.  Berichten in Thaise media zeggen ook dat er ’s nachts meer dan 500 bezoekers bij de grot waren, terwijl een gids beweerde dat het er ongeveer duizend waren.

Veel toeristen zeiden dat er geen bezoekerslimiet was en dat ze maar over één pad konden lopen, wat een probleem was omdat veel van de bezoekers ouderen waren.  Ze klaagden ook en zeiden tegen de provinciegouverneur om dit probleem op te lossen.  

De provinciegouverneur van Bueng Kan, Sanit Kaosa-ard, deelde de Thaise media mee dat hij de leider van het Phu Langka National Park al had gevraagd om te reorganiseren om dezelfde situatie te voorkomen.  Hierna zal er overleg plaatsvinden met verschillende afdelingen om tot een betere oplossing te komen.

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Varawut Silpa-archa, zegt dat het nationale park eigenlijk een bezoekerslimiet heeft, parkambtenaren zullen controleren hoe de autoriteiten de situatie hebben aangepakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!