Het Siriraj ziekenhuis vervangt een kniegewricht van oudere patiënt met robot

BANGKOK:- Het Siriraj-ziekenhuis liet weten dat het met succes een robotoperatie heeft uitgevoerd om het hele kniegewricht van een oudere patiënt te vervangen.

De directeur van het centrum voor heup- en kniegewrichtvervanging van het Siriraj ziekenhuis, khun Keerati Charoencholvanich, zei dat hoewel het centrum sinds 2007 robots gebruikt om op knieën te opereren, dat dit de eerste keer was dat een volledig kniegewricht van een patiënt werd vervangen met behulp van telechirurgie  technologie.

“Dankzij de ontwikkeling van moderne chirurgische robots kunnen we patiënten met grotere precisie opereren”, zei Dr. Keerati.  “Deze methode kan echt helpen de hersteltijd van patiënten te verkorten en hun kwaliteit van leven na de operatie te verbeteren.”

De procedure werd uitgevoerd door een chirurgische robot die bekend staat als “Mako”, die computertomografie (CT) -scans gebruikt om een ​​driedimensionale kaart van de patiënt te genereren, die de chirurgen zou helpen de procedure nauwkeuriger uit te voeren.

De robot is uitgerust met haptische geleidingstechnologie, die chirurgen helpt gevoelige weefsels te vermijden die niet bedoeld zijn om te worden aangeraakt, inclusief bloedvaten en zenuwuiteinden.

De Mako behandeling is de alleen verkrijgbaar in het Siriraj Piyamaharajkarun-ziekenhuis, dat deel uitmaakt van het Siriraj-ziekenhuisnetwerk.  Na het succes hebben Siriraj Hospital en het Golden Jubilee Medical Center echter aangekondigd dat ze de procedure aan hun patiënten gaan aanbieden.

Patiënten die zijn opgenomen in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok of het Golden Jubilee Medical Center in het Salaya-district van Nakhon Pathom, kunnen zich nu aanmelden voor de behandeling in het Siriraj Piyamaharajkarun-ziekenhuis.

Zodra de operatie is voltooid, kunnen ze zonder extra kosten terugkeren naar het ziekenhuis waar ze voor het eerst werden opgenomen voor revalidatie.

Siriraj Hospital was het eerste ziekenhuis in het land dat robotchirurgie aanbood.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!