UPDATE | Politie Udon Thani doorzoekt het huis van de Zwitser die een inbreker in zijn huis doodde nadat de moeder van de vermoorde man beweerde dat er bijna 300.000 baht foetsie was

UDON THANI:- De politie van Udon Thani deed gisteren een huiszoeking van een Zwitser die toegegeven had op 3 oktober een gewapende inbreker in zijn huis te hebben vermoord.

De inval volgde de moeder van de gedode inbreker die beweerde dat er meer aan de hand was dan de Zwitserse staatsburger beweerde en beweerde dat bijna 300.000 baht die haar zoon bij zich had van een recente verkoop van grond na het incident was verdwenen.

De huiszoeking van gisteren werd geleid door Pol.  Luitenant-kolonel Noppadon Wisetsri, de plv. hoofdinspecteur van het politiebureau van Nakha in Udon Thani.  De inval kreeg groen licht van de provinciale rechtbank van Udon Thani, die een huiszoekingsbevel uitvaardigde met het ordernummer 142/2564.

De politie kwam rond 14.00 uur de woning van de 63-jarige Rudolf Joseph Rothy, een Zwitser, in het hoofddistrict van Udon Thani binnen.

Herr Rudolf en zijn vrouw waren tijdens de huiszoeking niet thuis, daarom liet de politie het dorpshoofd, geïdentificeerd als de Khun Buasen Sriyangkabutr, en een prominente lokale monnik, Phra Lek Sareerup, hen om redenen van transparantie tijdens het zoeken vergezellen.

Volgens de politie van Udon Thani was de reden voor de inval de bewering van de moeder van het slachtoffer, Khun Khan Chantarakhantri, dat haar zoon bijna 300.000 baht van een recente grondverkoop had verloren tijdens de confrontatie met Rudolf.

De politie doet verder onderzoek naar het incident.  De verzamelde Thaise probeerde met Rudolf en zijn vrouw te praten over de beweringen van de familie van Sathien, maar Rudolf weigerde enig commentaar te geven en verwees hen naar zijn Thaise advocaat en het rechtssysteem.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Sanook News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!