UPDATE | Politie arresteert in Noord-Thailand twee van hun collega’s wegens drugssmokkel in avocado’s

CHIANG RAI:- De politie heeft twee agenten opgepakt die verband houden met het smokkelen van 1,5 miljoen methamfetamine pillen, vermomd in avocadodozen, die verband houden met een eerdere inbeslagname waarbij ananas betrokken was. De operatie, geleid door de politie van Chiang Rai, resulteerde in de arrestaties van de 28-jarige Sunittra en de 29-jarige Watthana.

De politie ontving informatie over een aanzienlijke drugshandel uit het district Mae Chan, waarbij drugs in pakketten werden verborgen en via een particuliere bezorgdienst in Pa Sang, Mae Chan, Chiang Rai werden verzonden. Eergisteren kwam de politie bij het bedrijf na door het personeel geïnformeerd te zijn  over tien dozen met het etiket avocado’s.

Bij inspectie bevatte elke doos bundels methamfetamine pillen gemarkeerd met het embleem van een voetbalclub en de letters LFC, wat neerkwam op ongeveer 150.000 tabletten per doos, in totaal 1,5 miljoen tabletten. De politie is daarop een onderzoek gestart om de daders op te sporen.

Lees ook> https://ollekebolleke.info/politie-neemt-bijna-een-miljoen-amfetaminepillen-in-noord-thailand-in-beslag/

In de vakjes stonden de namen van de afzender en ontvanger, adressen in Bang Yai, Nonthaburi en een telefoonnummer. Al het bewijsmateriaal werd overgedragen aan recherche van het politiebureau van Mae Chan om de zaak verder te onderzoeken. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van de twee verdachten, waardoor ze in verband werden gebracht met een eerdere zaak waarin de autoriteiten op 19 juni j.l. 994.000 methamfetaminetabletten in beslag namen.

In de laatste zaak was een 47-jarige Thaise man betrokken, bekend als Kai, die met een pick-up vol met schuimdozen naar het politiebureau van Chiang Rai reed, uit angst voor illegale voorwerpen die daarin verborgen waren.

Kai legde uit dat hij een bezorger was en was ingehuurd om ongeveer 2.000 kilo ananas van Mueang Chiang Rai naar de Talad Thai-markt in Khlong Luang, Pathum Thani, te vervoeren voor 8.000 baht. Hij haalde de dozen op bij een huis in Mueang Chiang Rai, maar merkte dat de dozen verpakt in plastic zwaarder waren dan de dozen zonder, en de hoge vergoeding wekte zijn argwaan. Bezorgd ging hij naar de politie voor hulp.

Uit Kai’s getuigenis bleek dat de verdachten een verband hadden met de eerdere meth-inbeslagname. De politie heeft de twee verdachten ervan beschuldigd gezamenlijk methamfetamine te hebben gedistribueerd door het zonder toestemming voor verkoop te bezitten, wat een wijdverspreide verspreiding onder het publiek veroorzaakte en de staatsveiligheid schaadde, zo meldde het Thaise KhaoSod.

Het onderzoek is volop aan de gang omdat de politie vastbesloten is het netwerk achter deze operaties te ontmantelen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!