UPDATE | nieuw reisreglement geen specifieke datum voor inwerkingtreding

THAILAND:- Alle reizigers, ongeacht de nationaliteit van hun paspoort, moeten een bewijs overleggen van ten minste twee Covid-19-vaccinaties, volgens de “laatste” commissievergadering van 5 januari, voorgezeten door de Thaise minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul.

Hij gaf geen exacte datum voor de laatste herziening van de procedure, maar reisbureaus adviseren alle buitenlanders – inclusief die uit het VK, de EU, Amerika en Australië – om papieren documenten mee te nemen als ze naar Thailand komen.

Reizigers zijn niet verplicht een Covid-test of reisverzekering af te sluiten, hoewel iedereen wordt aangemoedigd om dit te doen, tenzij een dergelijke verzekering specifiek vereist is als onderdeel van hun visum (O/​A pensioneringsvisum of 10 jaar oude verblijfsvergunning) of uw volgende bestemming naar Thailand vereist een pre-flight RT-PCR Covid-test.

Getroffen reizen omvatten vluchten naar Thailand met bestemming China of India, waar toegang voor alle passagiers afhankelijk is van het verkrijgen van een dergelijke klinische test 48 uur voorafgaand aan de reis.

Het doel van deze regel is ervoor te zorgen dat iedereen die positief test op het virus een ziektekostenverzekering heeft die de kosten dekt van elke behandeling die ze nodig hebben terwijl ze herstellen.

Volgens de nieuwste regelgeving, die technisch gezien afkomstig is van het Department of Disease Control, kunnen de Thaise autoriteiten zeggen dat ze geen regelgeving invoeren die alleen op Chinese toeristen gericht is.

Het is onduidelijk waar, hoe en tegen welke prijs Chinese staatsburgers in Thailand 48 uur of minder voor hun terugkeer naar huis een RT-PCR-test kunnen ondergaan.

Ondanks de wereldwijde bezorgdheid dat veel Chinese vakantiegangers het virus hebben en het internationaal verspreiden – te midden van een groeiend ongeloof in de officiële statistieken van Peking – is de Thaise regering nerveus om de toorn van een belangrijke handelspartner te wekken.

De Thaise minister van Volksgezondheid zei gisteravond dat er tot de officiële aankondiging geen nieuwe controlemaatregelen voor welke nationaliteit dan ook van kracht waren.

Wel zal een toezichtcomité de aankomsten op luchthavens, landgrenzen en havens nauwlettend in de gaten gaan houden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise kranten 

Eén gedachte over “UPDATE | nieuw reisreglement geen specifieke datum voor inwerkingtreding”

  1. Pingback: 2delivers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!