Komende maandag landt in Thailand het eerste vliegtuig uit China met 200 toeristen

SAMUT PRAKAN:- De eerste vlucht met ongeveer 200 Chinese toeristen zal maandag landen op Suvarnabhumi Airport wanneer China de uitgaande reizen hervat, zo maakte de minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn bekend.

De vlucht vanuit Xiamen in Zuid-China zal de eerste zijn die in Thailand aankomt nadat China zondag de quarantainemaatregelen heeft geschrapt en groen licht heeft gegeven voor burgers om te reizen.  Het land degradeert ook Covid19 van een eersteklas infectieziekte van klasse A naar klasse B.

Khun Phiphat zei dat de eerste vlucht een goed teken is dat Chinese toeristen in groten getale naar Thailand zullen terugkeren na meer dan twee jaar van Covid-19-beperkingen.  Hij zei dat er meer vluchten zullen worden hersteld vóór het Chinese Nieuwjaar, dat op 22 januari valt. China was vóór Covid de grootste overzeese toerismemarkt van Thailand, goed voor 28% van de totale aankomsten.

Verder verklaarde hij dat hij er bij luchtvaartmaatschappijen op heeft aangedrongen om in de weken voor en tijdens Chinees Nieuwjaar meer vluchten vanuit Bangkok naar toeristische provincies zoals Phuket en Chiang Mai te organiseren, evenals het noordoosten, om Chinese toeristen naar andere steden te verdelen en de drukte op Suvarnabhumi te verminderen.

Hij heeft de luchtvaartmaatschappijen ook aangespoord om te overwegen een nieuwe rechtstreekse vlucht van Kunming naar Hat Yai in het zuiden te openen, voegde hij eraan toe.

De Thaise toeristische autoriteit, het TAT, schat dat er in het eerste kwartaal zo’n 300.000 Chinezen zullen arriveren en minstens 5 miljoen voor het hele jaar.  Dat zou het aantal buitenlandse toeristen dat in 2023 in Thailand aankomt, moeten opdrijven tot minstens 25 miljoen, voegde het eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Komende maandag landt in Thailand het eerste vliegtuig uit China met 200 toeristen”

 1. Dit is duidelijk vragen om moeilijkheden.
  Let maar op.
  Die komen de virus alleen maar uitstrooien in Thailand.

  We kunnen er op wachten dat het fout afloopt..

  Dan is Thailand weer terug bij af.

  En een genade klap voor de economie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!