UPDATE | Nederlander dient verzoekschrift bij het ministerie van Thailand wegens vermeende oplichting door vrouwelijke ambtenaar

SAKON NAKON:- Een Nederlander die beweerde dat een vrouwelijke ambtenaar in Sakon Nakon hem voor bijna 4 miljoen baht had opgelicht, ging gisteren 30 januari) naar het ministerie van Binnenlandse Zaken om een ​​petitie in te dienen waarin hij vraagt ​​om een ​​ethisch onderzoek naar deze functionaris, aldus TV Channel 7.

Vergezeld door de Thaise zakenman Khun Kanthas Phongphaiboonvej, of Gun Chom Palang, vertelde de Nederlander, die alleen werd geïdentificeerd als Peter, 61, dat hij deze vrouwelijke ambtenaar had leren kennen via een datingapplicatie terwijl hij al samenwoonde met een Thaise vriendin in zijn eigen land.

Hij beweerde dat de functionaris hem had misleid om zijn huis in Nederland te verkopen en geld aan haar over te maken om land en huis in deze noordelijke noordoostelijke provincie te kopen, zodat ze samen als gepensioneerde konden leven.

Toen hij echter naar Thailand kwam, kon hij het beloofde land en huis niet vinden, wat ook gevolgen had voor zijn ex-Thaise vriendin in Nederland.

Khun Kanthas zei dat hij met de vrouwelijke ambtenaar had gesproken die beweert dat ze 20.000 baht had gevraagd, maar dat Peter slechts 2.000 baht had overgemaakt.

Hij zei echter dat dit niet waar was, aangezien Peter bewijs had van meerdere overschrijvingen, soms in totaal honderdduizenden baht.

Aangezien deze functionaris een hoge rang heeft, zei Kanthas dat hij contact had opgenomen met de gouverneur van Sakon Nakhon, maar hij zei dat dit een persoonlijke zaak was en dus niet kon ingrijpen.

Kanthas bekritiseerde de gouverneur omdat hij geen actie ondernam, aangezien deze zaak de reputatie van Thailand schaadt en daarom haalde hij Peter vandaag naar het ministerie om de zwendel te helpen onderzoeken.

Hij stuurde ook een bericht naar de vrouwelijke ambtenaar dat ze drie dagen de tijd had om de zaak op te lossen en zo niet, dan zullen alle details openbaar worden gemaakt.

Ondertussen zei khun Riya, de ex-Thaise vriendin van Peter die met hem naar Thailand kwam, dat ze zes tot zeven jaar samenwoonden, verloofd waren en van plan waren te trouwen en een huis te bouwen, maar toen kwam deze ambtenaar in zijn leven, dus brak ze met hem, maar ze blijven nog steeds vrienden.

Eind vorig jaar nam Peter contact met haar op om hulp te vragen, omdat hij in shocktoestand verkeerde nadat hij voor 4 miljoen baht was opgelicht.  Ook zijn zus nam contact met haar op omdat ook zij wat geld had verloren in deze zwendel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: thaisnewsroom.com

Eén gedachte over “UPDATE | Nederlander dient verzoekschrift bij het ministerie van Thailand wegens vermeende oplichting door vrouwelijke ambtenaar”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!