UPDATE | Landelijke klopjacht begonnen op laatste 2 politieagenten uit Nakhon Sawan

NAKHON SAWAN:- De Thaise politie is op zoek naar voormalig politiechef Thitisan Utthanaphon, die op de vlucht is.  De ex-politieagent, voorheen politiechef van de noordelijke provincie Nakhon Sawan, wordt beschuldigd van het verstikken van een drugsverdachte die in hechtenis zit.  De dode man werd genoemd als de 24-jarige Chiraphong Thanaphiphat.

Het incident werd bekend nadat een video nadat de moord op Facebook viraal ging. Het werd voor het eerst gepubliceerd door advocaat Sittha Biabangkerd, die zegt dat de beelden haar zijn toegestuurd door een jongere politieagent die het naar de nationale politiechef wilde sturen.  Het werd vervolgens gedeeld door de prominente advocaat Decha Kittiwittayanan, die het op social media publiceerde en leidde tot nationale verontwaardiging.

In de clip is te zien hoe Thitisan 2 miljoen baht probeert af te persen van Chiraphong, die samen met zijn vrouw werd gearresteerd voor drugsdelicten.  De politiechef doet een plastic zak over het hoofd van de verdachte terwijl Chiraphong vecht.  Ook andere politieagenten zijn aanwezig.

De Bangkok Post meldt dat er naast hoofdcommissaris Thitisan, zeven arrestatiebevelen tegen politieagenten waren uitgevaardigd. De nationale politiechef Suwat Jangyodsuk zei dat vijf waren gearresteerd en twee op de vlucht waren.  Vier van de aangehouden agenten zijn van hetzelfde station in het district Muang en de vijfde van het district Takhli.  Suwat zegt dat hoofdverdachte Thitisan en voormalig plaatsvervangend hoofdonderzoeker Thoranin Matwanna op vrije voeten blijven.

Bij het schrijven van dit artikel kwam het bericht binnen dat kolonel Thitisan alias “Joe Ferrari” gearresteerd, het is gedetailleerd verslag, zodat uw nieuwsbeer daar een aparte topic onder de titel:

De arrestatie en persconferentie van  “Joe Ferrari” in Chonburi

publiceert.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “UPDATE | Landelijke klopjacht begonnen op laatste 2 politieagenten uit Nakhon Sawan”

  1. Thailand een verdorven land waar de wet van de jungle heerst ,en waar alleen geld belangrijk is. Waar 99 procent boeddhist is ,en waar misschien 10 procent begrijpt wat boeddhisme is. Arm Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!