De Covid19 maatregelen worden voor restaurants en tijdens vluchten versoepeld

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft aan het CCSA het voorstel geuit om klanten die negatief op het Covid19 virus zijn getest of volledig zijn gevaccineerd in de donkerrode en rode zones toe te staan te dineren.

De passagiersvluchten van luchtvaartmaatschappijen, die nu ook als een donkerrode zone gezien worden, zouden onder dezelfde criteria vluchten mogen uitvoeren.

Dr. Kiatiphum Wongrajit, de secretaris voor gezondheid, liet weten dat het ministerie van gezondheid vandaag het voorstel bij het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, had neergelegd, zodat morgen dit voorstel besproken kan worden.

De lockdown-maatregelen van de afgelopen vier weken hebben het aantal nieuwe dagelijkse Covid-19-gevallen teruggebracht van ongeveer 20.000 naar 18.000 en de daling zal waarschijnlijk aanhouden, zo vertelde hij.

Volgens het voorstel zouden restaurants met airconditioning in de 29 donkerrode zones met maximale en strikte Covid-19-controle, en de 37 rode zoneprovincies, maaltijden mogen serveren aan klanten tot 50% van hun zitcapaciteit.  Social distancing moet in acht worden genomen.  Ze zouden open tot 20.00 uur diners mogen aanbieden.

De restaurateurs en personeel moeten tenminste twee doses van een Covid19 vaccin hebben gekregen.  Als ze besmet waren, moet de infectie minstens een maand geleden zijn geweest, maar niet meer dan drie maanden, wat de periode van effectieve immuniteit is, zei hij.

Anders moeten ze negatief op Covid19 virus testen middels antigeen- of RT-PCR-tests, die regelmatig moeten worden uitgevoerd.

Dezelfde voorwaarden zouden gelden voor klanten, die vaccinatiecertificaten of Covid-19-testresultaten moeten hebben.  Degenen zonder de certificering konden alleen afhaalrestaurants bestellen, zei Dr. Kiatiphum.

Dezelfde voorwaarden van vaccinaties of negatieve testresultaten zouden ook vereist zijn voor vliegtuigpassagiers, zei hij.

Hij verwachtte dat CCSA morgenmiddag meer details zou geven, inclusief de timing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Somchai Poomlard
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!