Moeder en dochter in Centraal Thailand gearresteerd voor oplichting over romantiek

SARABURI:- De Crime Suppression Division (CSD) heeft een Thaise vrouw en haar dochter in Saraburi gearresteerd omdat ze hun slachtoffers voor bijna 3 miljoen baht hebben bedrogen met een “liefdeszwendel”.

Kolonel Wiwat Chitsophakun, hoofdinspecteur van CSD Subdivisie 3, zei dat verdachten, de  Khun Sunantinee Sakaethong en haar 63-jarige moeder, Khun Ratchanee Sakunaue, werden gearresteerd nadat een team was ingezet om vijf locaties in het Nong Khae-district te doorzoeken.

Het duo werd op 16 juli gezocht aan de hand van arrestatiebevelen van het Strafhof van Thonburi voor fraude, het zich voordoen als een andere persoon en het invoeren van valse informatie in het computersysteem.

De politie nam ook vier mobiele telefoons, een tablet, een desktopcomputer, een bankboekje, een geldautomaat, documenten en bewerkte foto’s van hoge ambtenaren in overheidsinstanties in beslag.

Aanvankelijk ontkende het stel alle beschuldigingen.  Ze werden vervolgens naar het politiebureau van Phasi Charoen gebracht voor verhoor.

De arrestatie werd gevolgd door een klacht van een slachtoffer bij de CSD, die door de fraude bijna al zijn pensioenspaargeld was kwijtgeraakt.

De oplichtsters, zo zei kolonel Wiwat, gebruikten een nep Facebook-profiel genaamd “Chrysilla Celandina Celia”, met foto’s van beroemdheden als profielfoto.  Het paar plaatste nepverhalen die bedoeld waren om “Chrysilla” echt te laten lijken, en beweerde vaak kennis te hebben gemaakt met hoge officieren in staats- en particuliere instanties.

Met behulp van het nepprofiel, dat meer dan 20.000 volgers had, richtten de twee zich op rijke slachtoffers via online dating-apps, chattend met meer dan 100 Thais en buitenlanders.  Nadat ze een relatie met de slachtoffers hadden opgebouwd, dreigden ze bewerkte spraakopnamen of nep-chatgeschiedenissen naar de slachtoffers en hun families te sturen.  Één slachtoffer, dat aangifte deed bij CSD, verloor miljoenen baht aan het koppel, aldus kolonel Wiwat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!