UPDATE | Kipverwerkingsbedrijf in Phetchabun ziet meer dan 3.000 infecties

PHETCHABUN:- Zoals gisteren aangekondigd gaan in de Noord-Thaise provincie Phetchabun de Covid19 testen bij een kippenverwerkingsbedrijf gestaag door, aangezien er steeds positieve testresultaten binnenkomen. Gisteren werd gemeld dat er al 3.117 mensen positief waren getest.

De fabriek is eigendom van Golden Line Business Co, een dochteronderneming van Saha Farms Group.

Gisteravond om 20.00 uur waren 6.587 van de 7.200 arbeiders van de fabriek getest, zo vertelde het districtshoofd, Khun Sompong Thongnoonui.  De 613 medewerkers die nog moeten worden getest, worden vandaag getest, voegt de chef toe.

Toen ambtenaren vrijdag 3.000 arbeiders in de kippenverwerkingsfabriek testten, ontdekten ze dat 1/3 van hen Covid had, dus besloten ze direct de fabriek te sluiten … Voor 4 dagen, van 23 juli tot 26 juli.

Khun Sompong vertelde dat de besmette arbeiders in een veldhospitaal… in de fabriek geïsoleerd waren. Hij voegt eraan toe dat de meeste werknemers asymptomatisch zijn of milde symptomen hebben.  Hij zegt dat ze een geleende röntgenmachine hebben gebruikt om de longen van de geïnfecteerde mensen te scannen.

De meeste van de 7.200 medewerkers van de kippenverwerkingsfabriek zijn Birmezen doch ook 2.580 Thaise arbeiders.

Zojuist verscheen het bericht dat vanwege de uitbraak in de kippenverwerkingsfabriek ook 3 nabijgelegen dorpen zijn afgesloten.  Phetchabun is eerder vermeld als een “gecontroleerd gebied”, waardoor het onder de “maximaal gecontroleerde” gebieden en de “maximale en strikt gecontroleerde gebieden” wordt geplaatst.  Elke dag brengt dat echter nieuwe beperkingen en veranderingen met zich mee, aangezien de Covid19 situatie in Thailand blijft toenemen.  Daarnaast heeft Bangkok de laatste tijd veel locaties die net heropend zijn, weer moeten sluiten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron:  Thaise PBS Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!